Huis
Tuin
Video

Aha! Daar is dus dat klepje onderaan de wasmachine voor

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar in de hoek links- of rechtsonder bij je wasmachine zit een klepje. Waarschijnlijk heb je, zoals de meesten onder ons, geen idee waar dat klepje voor dient. Toch is het best belangrijk, wij leggen je uit waarom.

Het valt misschien nauwelijks op, maar het klepje heeft namelijk wel degelijk een functie en nog best een belangrijke zelfs.

Restjes

Het klepje zorgt ervoor dat je wasmachine schoon blijft en niet kapot gaat. Maar dan zou je ‘m wel af en toe open moeten maken. De wasmachine verzamelt hier namelijk wasresten die slecht zijn voor machine. Muntjes, pluisjes en andere troep blijven dan ook in dit vakje zitten.

Niet kapot

Als je het klepje niet vaak genoeg schoonmaakt, is de kans groot dat je wasmachine op een geven met ermee stopt. Hij raakt dan overspannen door alle rommel. Als je niet weet dat dit door het klepje komt, gooi een wasmachine misschien veel te vroeg weg. Want dit betekent helemaal niet dat ‘ie z’n beste tijd heeft gehad. Hij zou misschien nog wel jaren mee kunnen gaan. Mits je dus op tijd het vakje schoonmaakt. Dit houdt in minstens één keer per half jaar.

Rubbertje

Oh, en dan is er nog iets wat je schoon moet maken bij de wasmachine. Want zeg eens eerlijk: heb je ooit al eens onder het rubbertje van je wasmachine gekeken? Dat zou ik toch maar eens gaan doen, want alle bacteriën die zich daar nestelen kunnen ervoor zorgen dat je ziek wordt. Dit is waarom.

Fotocredits
Headerfoto: Stevepb – Pixabay

Bron: JAN Magazine

Demi Schoenmakers
ID: 7955

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven