Huis
Tuin
Video

Om deze reden zou je eigenlijk ook het klokhuis van een appel moeten eten

‘’An apple a day keeps the doctor away’’ wordt niet voor niks gezegd. Een appel zit vol vitaminen en vezels. En nu ook bekend: vol bacteriën die goed zijn voor je darmen. De meest gezonde bacteriën blijken in het klokhuis te zitten.

Klokhuis appel eten

Niet zo gek dus dat we in Nederland gemiddeld zo’n 725 miljoen appels per jaar eten. Je kunt een appel op veel verschillende manieren eten. Maar vaak gooi je hierbij uiteindelijk het klokhuis weg. Niet doen! Je krijgt door het klokhuis tien keer meer van deze gezonde bacteriën binnen dan iemand die het klokhuis weggooit.

Biologische appels

Als je helemaal gezond bezig wil zijn, kun je het beste kiezen voor biologische appels. In biologische appels zou namelijk 40 procent meer diversiteit in bacteriën zitten. Hoe meer diversiteit, hoe beter voor je darmen.

De pitjes

Let op! De pitjes kun je er beter even uithalen Deze bevatten gifstoffen. Geen paniek, als je per ongeluk een pitje hebt ingeslikt is er niet per se meteen iets aan de hand. Maar je kunt beter geen handvol pitjes naar binnen werken. 

Fotocredits:

Headerfoto: Twinsfisch -Unsplash
Bron: AD

Julia Dilissen
ID: 8951

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven