Huis
Tuin
Video

Zo zorg je dat je konijn de winter doorkomt

Met de winterse kou is het belangrijk om extra goed op je huisdieren te letten. Zeker als hun huisje buiten staat. Met de volgende tips komt je konijn de winter in ieder geval wel door!

Een warm holletje

Konijnen kunnen op zich goed tegen de kou vanwege hun wintervacht, toch is het wel belangrijk om extra goed voor ze te zorgen in de winter. Om ze toch een warm onderdak te geven in de tuin moet je ervoor zorgen dat ze genoeg stro hebben. Hier kunnen ze een warm holletje in maken en zich daar warm verstoppen.

Je kunt ook een knus huisje kopen of maken voor je konijn. Dit zal ze ook lekker warm houden. Zorg wel dat het huisje lekker warm blijft. Beschut hem daarom tegen regen en wind. Zo kan jouw konijn zich verstoppen voor de koude wind, regen en sneeuw. 

Je zou denken dat het bij jou binnen ook lekker warm is voor je konijn, toch kun je hem beter niet naar binnen laten. Konijnen maken namelijk een wintervacht aan, als je hem dan naar binnen haalt krijgt 'ie het opeens wel heel erg warm. Je gaat zelf toch ook niet met je jas, sjaal en muts binnen zitten? Veel te warm!

Warme voetjes

Net als wij houden knaagdieren van lekkere vloerbedekking voor warme voetjes. Ze kunt in de dierenwinkel dan ook speciale bodembedekkers kopen voor in de winter. Het zorgt voor goede isolatie in het hok van je kleine vriend. Zo heeft je konijn tenminste lekker warme voetjes.

Naast warme voetjes moeten de  beestjes ook de mogelijkheid hebben om hun voetjes te bewegen. Net als bij ons zorgt beweging namelijk voor warmte in het lichaam. Zorg daarom dat het hok groot genoeg is voor wat beweging. 

Bevroren drinkfles

Elk diertje heeft natuurlijk water nodig, en dus ook in de winter. Maar met temperaturen rond het vriespunt kan het water wel eens bevriezen en onbereikbaar worden voor je diertje. Het is daarom belangrijk dat je het water meerdere keren per dag vervangt. Het water is niet het enige wat bevriest, het tuitje van de drinkfles gevriest namelijk ook. Zelfs als je ervoor zorgt dat het water in de fles niet bevriest, dan is het water dus nog steeds onbereikbaar. Schaf daarom een tweede drinkfles aan die je binnenhoudt en omwisselt met de bevroren fles. Zo heeft je beestje altijd water. Je kunt er ook voor kiezen om een drinkbakje neer te zetten en deze ook weer om te wisselen als die bevriest. Zo kunnen meerdere beestjes tegelijk wat drinken en kunnen ze elkaar ook gelijk lekker warm houden!

Warme billen

Voor een extra beetje warmte kun je de Cosy Pod aanschaffen. Dit is een schijf die warm wordt door hem in de magnetron te doen. Na een paar minuten in de magnetron blijft ‘ie tot wel 10 uur lekker warm.

Tip: Leg een Cosy Pod onder het waterbakje, zo duurt het langer voordat het water is bevroren!

Een goede match voor kinderen

Wist je dat deze huisdieren het meest geschikt zijn voor kinderen?

Fotocredits
Headerfoto: Andrea Reiman - Unsplash 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4007

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven