Huis
Tuin
Video

Je kunt knoflook dus beter niet in de koelkast bewaren. En dit is waarom

Bewaar je de knoflook altijd in de koelkast? Daar kan je dan beter mee stoppen. Knoflook blijft veel langer goed als je het op een droge plek bewaart.

Een mandje knoflook

Wanneer je knoflook in de koelkast legt, kan er allemaal vocht bij komen. Dit betekent dat de knoflook snel gaan schimmelen, waardoor je het niet meer kan gebruiken. Bewaar de knoflook liever in een mandje of in een papieren zak. Hoe meer de knoflook kan ademen, hoe beter. Een mand met gaatjes is daarom de perfecte plek voor knoflook. Zolang je dat mandje niet in de koelkast zet natuurlijk.

Invriezen kan ook

Als je de knoflook goed droog en donker bewaart kun je gedroogde bollen wel enkele weken bewaren. Bij verse knoflook duurt het echter zo’n vier dagen voordat ‘ie niet meer goed is. Wil je de knoflook langer bewaren dan dat? Dan kun je het in een afgesloten doos doen en invriezen. Op minimaal -18ºC kan je knoflook namelijk wel 1-3 maanden bewaren.

Wat mag in de koelkast?

Vraag je je af wat er nou wel, en wat er niet in de koelkast mag? Je leest het hier!

Fotocredits
Headerfoto: Team Voyas - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4144

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven