Huis
Tuin
Video

Om deze reden moet je 's nachts een teentje knoflook in het toilet leggen

Als je gaat schoonmaken, dan grijp je meestal meteen naar de schoonmaakmiddelen die in je gootsteenkastje staan. Maar wist je dat je je toilet heel goed schoon kunt houden met knoflook?

Het enige wat je hoeft te doen is een teentje knoflook in het toilet leggen. En dan bedoelen we dus daadwerkelijk in de toiletpot ja… Maar waarom?! We leggen het je uit. 

Bescherming tegen bacteriën

Knoflook is nou wat je noemt een natuurlijk wondermiddel. Het werkt niet alleen ontsmettend en ontstekingsremmend, het bevat ook een middel genaamd allicine. Dit zorgt voor de sterke geur, maar het beschermt je ook tegen bacteriën én houdt schimmels tegen. En ja, ook op plekken waar schimmels zich heel makkelijk kunnen ontwikkelen, dus vochtige plekken zoals kelders en badkamers. 

Zo houd je je toilet schoon met knoflook

Het enige wat je hoeft te doen is een gepeld teentje knoflook in het toilet leggen. Je kunt dit het beste ‘s nachts doen, omdat het toilet dan nou eenmaal niet of nauwelijks wordt gebruikt. De volgende ochtend heeft het teentje knoflook z’n werk gedaan en spoel je het toilet gewoon door.

Doe dit ongeveer twee keer per week, naast je gewone wekelijkse schoonmaakrondje.

Marjolein Sintenie
ID: 10413

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven