Huis
Tuin
Video

Zo kun je je koelkast het beste indelen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; de koelkast is zó vol dat je niet meer weet wat erin ligt. Je vergeet wat je hebt en vervolgens vind je allemaal beschimmeld voedsel achterin de koelkast. Onwijs vervelend en zonde natuurlijk. Dit kan je gemakkelijk voorkomen.

Een georganiseerde koelkast is veel fijner om naar te kijken en je kunt alles ook nog een makkelijk vinden. Bedorven voedsel is verleden tijd!

Categorieën

Het eerste wat je moet doen als je de koelkast gaat reorganiseren, is alles wat erin ligt op te delen in categorieën. Dit kunnen categorieën zijn die logisch voelen voor jou, bijvoorbeeld wat je meeneemt naar het werk of dingen die je het meest pakt. Berg deze dan op in doorzichtige bakjes zodat je precies weet wat waar ligt.

Temperatuur

In verschillende delen van de koelkast is het een verschillende temperatuur. Onderin is het het koudst, dit is geschikt voor bijvoorbeeld melk. In het midden in de temperatuur het constantst. Hier kun je het beste eieren bewaren. In de deur is de temperatuur onregelmatig. Bewaar hier dus producten die niet snel bederven, en géén melk

First in, first out

Je kunt, net zoals in de supermarkt, je producten neerzetten volgens het ‘fifo’-principe: first in, first out. Zet de nieuwste producten achter de producten die je al hebt staan. Zo pak je niet per ongeluk een nieuw pak melk terwijl de oude nog niet op is.

Groente en fruit

Groente en fruit kun je het beste apart bewaren. Rijpend fruit stoot gassen uit waardoor omliggend groente en fruit sneller rijpen. Voorkom dit door ze in aparte bakken op te bergen.

Ben je je koelkast helemaal aan het opfrissen? Deze dingen worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken ervan. 

Fotocredits
Headerfoto: NRD - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Margriet

ID: 4367

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven