Huis
Tuin
Video

Deze dingen worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken van de koelkast

Je hoort eigenlijk wekelijks even de tijd te nemen om de koelkast op te ruimen. En eens in de zoveel tijd is de koelkast toe aan een grondige schoonmaak. Maar, als je dan toch bezig bent, maak dan gelijk écht alles schoon.

We vertelden hier al wat je moet doen om de koelkast spik-en-span te houden. Maar... vergeet je niet om deze dingen ook goed schoon te maken?

Het afvoerputje

Het afvoerputje in de koelkast zorgt ervoor dat het vocht makkelijk weg kan lopen. Maar soms verstopt de afvoer door kruimels en viezigheid. Als dat het geval is, kan er een plasje water ontstaan in de koelkast. Helemaal niet fijn natuurlijk. Gelukkig los je dit makkelijk op door het gaatje door te prikken met een nat wattenstaafje of een satéprikker met wat keukenpapier eromheen gewikkeld.

Het kan ook zijn dat er bacteriën groeien in het gaatje. Als dit zo is, groeit het gaatje binnen no-time weer dicht. Het is daarom geen slecht idee om twee keer per jaar een druppel chloor in het gaatje te doen. Doe er daarna nog een eetlepel water in om het chloor door te spoelen. 

De buitenkant

Vergeet ook zeker niet om een sopje over de buitenkant van de koelkast te halen. Zo kun je ook van je grote schoonmaak genieten als de deur dicht zit. Daarnaast kan de handgreep wel een goed sopje gebruiken na al die vieze handjes die eraan zitten. Je kan je wel voorstellen hoeveel bacteriën hier kunnen zitten.

Vergeet de achterkant niet

Heb je een losstaande koelkast? Vergeet dan niet om een paar keer per jaar aandacht te besteden aan de ruimte achter de koelkast. Er stapelt zich hier een hoop stof op. Als het rooster aan de achterkant van de koelkast vol zit met stof, dan neemt het energieverbruik toe. De warmte kan dan namelijk niet goed afgevoerd worden. Dat is zelfs een brandgevaar als er genoeg stof ligt. Oei, toch maar een stofdoekje erbij pakken de volgende keer.

En dan.. de vriezer

Vergeet ook niet om de vriezer vaak genoeg te ontdooien! Is dat een klus die je steeds maar uitstelt omdat het zó lang duurt? Met deze vier tips is dat geen goed excuus meer, want zo gaat het namelijk hartstikke snel!

Fotocredits
Headerfoto: Liz Marie Blog

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4184

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven