Huis
Tuin
Video

Op vakantie? Zo pak je je koffer het slimst in

Ik ga op vakantie en neem mee... een hele hoop spullen! We willen vaak te veel voorwerpen en kledingstukken meenemen op vakantie. Hoe je je koffer zo effectief mogelijk inpakt? Dat leggen we je haarfijn uit.

1. Rollen

Een veel gehoorde tip, maar het werkt écht: rol je kleding op in plaats van plat op elkaar te stapelen. Doe je dit, dan heb je ineens veel meer plek. Meer plek voor kleding en andere spulletjes dus. Door extra strak te rollen, voorkom je daarnaast ook kreuken.

2. Bovenop

Leg de producten die je het meest gebruikt bovenop, zo weet je zeker dat je niet een aantal keer de gehele koffer overhoop moet halen. Bij aankomst op bestemming hoef je alleen maar de koffer open te doen, en voilà!

3. Schoenen

Denk goed na over welke schoenen je meeneemt, en over hoe je ze gaat vervoeren. Meer dan drie paar heb je vaak niet nodig: wandelschoenen, slippers en sneakers. Wees dus selectief. Houd ze bij voorkeur apart van je kleding, bijvoorbeeld door ze in een zak of badmuts (!) te stoppen. Dat is stukken hygiënischer. Een elastiek om flexibele schoenen doen, voorkomt dat er veel ruimte wordt ingenomen. Stop bijvoorbeeld sokken in de schoenen om zo handig gebruik te maken van de beperkte ruimte die je hebt.

4. Boeken

Wij zijn dol op lezen, zeker op vakantie aan het strand of langs het zwembad. Maar handig om mee te nemen zijn ze niet. Overweeg daarom eens om een e-reader aan te schaffen. Zo neem je gemakkelijk zo veel boeken mee als je wil, zonder dat ze veel ruimte en gewicht innemen.

5. Vacuüm

Kleding in vacuümzakken stoppen en hier de lucht uit zuigen, geeft je verbazend veel ruimte. Je koopt ze in veel budgetwinkels, bijvoorbeeld bij Xenos of Primark. En: je kunt ook nog eens veel makkelijker dingen zoeken in je koffer zonder alles overhoop te halen.

6. Sieraden

Deze tip is misschien wel onze favoriet. Wanneer je sieraden meeneemt raken ze vaak in de war. Vooral kettingen, want die gaan makkelijk in de knoop. Haal ze daarom door een rietje en sluit de ketting! Oorbellen haak je wanneer mogelijk in elkaar zodat ze bij elkaar blijven en stop deze in een zakje.   

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Anete Lūsiņa - Unsplash

Bron: Welke Koffer, Cotton and Cream

Christa Koeyvoets
ID: 8720

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven