Huis
Tuin
Video

Zo kom je de koude winterdagen tóch goed door

Met temperaturen onder nul en sneeuw op het weerbericht zien de vooruitzichten er niet zo goed uit. Dat is als je geen winterliefhebber bent natuurlijk. Maar zo erg is het niet als je er toch nog lekker warm bij zit. Dit is hoe je de koude winterdagen toch nog goed doorkomt.

Maak een ommetje

Hoe heerlijk het ook is om je de hele winter in je bed of onder een kleedje te verstoppen, is dat toch niet mogelijk.  Dus ga er eens op uit en maak een ommetje. Je hebt vitamine D nodig, en dit is echt de beste manier om daar aan te komen. En... als je eenmaal buiten bent is het echt zo erg nog niet. Maak een wandeling door het bos, of zoek de kust op. Een wandeling kan je erg goed doen, daarnaast smaakt die warme chocolademelk straks nóg lekkerder!

Kleed je warm aan

Dit klinkt natuurlijk hartstikke logisch! En dat is het ook. Pak daarom een lekker warme muts, een dikke sjaal en een paar handschoenen voordat je de deur uit stapt. Nog beter dan handschoenen zijn wanten. Hier komt namelijk minder koude lucht tussen je vingers. Of ga voor thermohandschoenen. Deze houden je handen ook gegarandeerd warm. Houd je ook graag je voeten warm? Ga dan niet voor sokken van katoen, want deze sokken zijn namelijk veel warmer.

Een wollen trui houdt je ook heerlijk warm, beter dan katoen. Katoen droogt namelijk niet snel op als je zweet. Hierdoor blijft ‘ie nat en daar kan je het koud van krijgen. Wol droogt sneller op en houdt je dus ook lekker warm!

Winterse kost

Winter betekent natuurlijk stamppot! Om jezelf warm te houden, moet je goed eten. Geen lichte salades meer. Stamppot en erwtensoep houden je veel warmer. Met deze heerlijke Hollandse kost krijg je voldoende groenten binnen en geniet je ook nog van een heerlijk warme maaltijd. Wat wil je nog meer na die vrieskou van buiten?

Zorg voor gezelligheid

Als je gelukkig bent, is die kou vaak toch een stuk minder erg. Dus richt je huis gezellig in met knusse kleuren en warme accessoires. Of haal de zomer gewoon in huis met bijvoorbeeld een zomerse citrusboom. En pak als je thuis komt een dekentje en kruip daar gezellig samen onder met een kom lekkere erwtensoep en een goede film op de tv. Er zijn genoeg gezellige dingen tijdens de winter!

Haal jij de warmte en gezelligheid graag in huis door planten? Bekijk dan eens deze vrolijke kamerplant en lees hier hoe je kamerplanten de winterdagen overleven.

Fotocredits
Headerfoto: Toa Heftiba - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4151

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven