Huis
Tuin
Video

Ben jij op vakantie geweest? Vergeet dan dit niet te doen als je thuiskomt!

Ben je lekker weggeweest in de krokusvakantie? Dan moet je niet vergeten om de kraan te laten lopen als je thuiskomt, waarom? Wij zullen het je vertellen.

Bacteriën

Terwijl jij op vakantie bent zijn er andere wezens die ook de tijd van hun leven hebben: de bacteriën die in je kraan groeien. Uit onderzoek in de Verenigde Staten is namelijk gebleken dat bacteriën zich graag nestelen in een ongebruikte kraan. Omdat er geen water door de kraan stroomt hebben ze de tijd en ruimte om zich te vermenigvuldigen. Het gevolg: een kraan vol met bacteriën.

De oplossing

Misschien heb je al vaker gehoord dat je kraan even moet doorstromen als hij een tijdje niet gebruikt is. Omdat het water in de leidingen ‘oud’ wordt en het daardoor niet lekker kan smaken maar dus ook omdat er bacteriën in kunnen gaan zitten. De oplossing? Laat de kraan 2 minuten doorlopen, dan zou het water weer helemaal goed moeten zijn!

Ben jij niet op vakantie geweest maar wel toe aan vakantie? Zó haal je een beetje vakantie in huis!

Fotocredits
Headerfoto: Kaboompics - Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4488

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven