Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je altijd krijt in de keuken moet hebben

Koken gaat helaas niet altijd vlekkeloos. Met sausjes, vet en rondslingerende etenswaren blijft je kleding helaas niet altijd schoon. Deze vlekken komen er moeilijk weer uit. Gelukkig hebben wij de perfecte, onverwachte oplossing: krijt!

Krijt neemt vocht en vet op. Turners gebruiken het bijvoorbeeld om hun zweethanden droog te krijgen. Het zou dus ook perfect werken voor de vetvlekken op je t-shirt.

Wat moet je doen

Poets gelijk nadat je hebt geknoeid de overtollige viezigheid van het kledingstuk af met een stukje keukenpapier. Vervolgens krijt je over het vlekje heen en laat je het even intrekken. Wrijf het vlekje vervolgens in met een beetje vlekverwijderaar en gooi hem in de wasmachine. Et voilà! Als je wasmachine klaar is, is de vlek als sneeuw voor de zon verdwenen.

Belangrijke tip

Het is belangrijk dat je gewoon, wit schoolbordkrijt gebruikt. Gebruik dus geen kleurtje, waskrijt of stoepkrijt. Hierdoor krijg je juist het tegenovergestelde effect; je kledingstuk wordt alleen maar viezer.

Nog meer krijtjes in huis? Hier zijn ze ook handig voor.

Fotocredits
Headerfoto: it’s me neosiman - Pexels

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Apartment Therapy

ID: 4314

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven