Huis
Tuin
Video

7 kruiden die je het hele jaar door binnen kunt laten groeien

Nu de zomer voorbij is en het steeds meer gaat regenen, kunnen we kruiden beter binnen laten groeien. Gelukkig gaat dat prima met de volgende 7 kruiden.

1. Peterselie

Wat belangrijk is bij het kweken van peterselie is dat je de kruiden na het zaaien op een koele plek zet en in het volle zonlicht. Op deze manier worden ze namelijk wat sterker en niet lang, dun en zwak.  

2. Rozemarijn

Rozemarijn kun je heel gemakkelijk kweken zonder zaadjes. Je hoeft alleen maar een stukje van een rozemarijntakje af te snijden, het in vochtige grond leggen en wachten tot het gaat kiemen! Wel is het belangrijk dat je 'm in een raam op het zuiden zet, zodat de kruiden voldoende zonlicht krijgen. 

3. Basilicum

In Italiaanse maaltijden is basilicum natuurlijk onmisbaar. En eigenlijk is het heel makkelijk om dit te kweken: doe basilicumzaadjes in een potje met grond en zet hem in een raam op het zuiden. Ze houden van veel zon en warmte! 

4. Oregano

Oregano houdt net als de basilicum van warmte en moet je daarom ook in een raam voor het zuiden zetten. Verder is het eigenlijk heel simpel: doe wat zaadjes in potgrond en geef 'm geregeld water.

5. Tijm

Ook tijm is een kruid dat graag groeit in volle zon, alleen niet op het zuiden. Je kunt deze kruiden het beste in een raam op het oosten of westen zetten en er zullen al gauw nieuwe tijmtakjes tevoorschijn komen!

6. Bieslook

Als je bieslook al in de tuin hebt staan, is het nu een goed moment om een bosje eruit te graven. Plant het bosje bieslook in een pot en laat buiten de bladeren afsterven. Dit klinkt msschien gek, maar zo zal het bieslook binnen weer beter groeien. Zet in de vroege winter de pot een paar dagen op een koele plek in huis, dus bijvoorbeeld de kelder. Daarna kan hij gewoon in de vensterbank en met een beetje geduld kun je weer genieten van verse bieslook. 

7. Salie

Een salieplantje kan heel goed tegen de droge, binnenlucht in huis. Wel heeft hij net als de andere kruiden veel zon nodig en moet je hem dus niet in de schaduw zetten! 

Wil je nog meer uitleg over hoe je nou kruiden binnenshuis kweekt? Kijk dan hier.

Alieke van Rijn
ID: 9259

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven