Huis
Tuin
Video

Op deze manier stralen jouw kunstplanten als nooit tevoren

Kunstplanten zijn ideaal voor mensen zonder groene vingers of met weinig tijd. Toch zijn deze ‘planten’ niet helemaal onderhoudsvrij. Om ze mooi te houden, hebben ze af en toe een schoonmaakbeurt nodig.

Als je je kunstplanten niet regelmatig schoonmaakt, worden ze lelijk en zien ze er heel duidelijk nep uit. Als je ze op deze manier schoonmaakt, voorkom je dat.

Wat moet je niet doen?

Op nepplanten gaat vaak veel stof zitten omdat je ze nooit water geeft. Het is niet aan te raden om de bladeren dan met een nat doekje schoon te maken. Het stof hoopt zich dan namelijk op. Het is niet schadelijk voor de plant, maar hij wordt er ook niet schoner van.

Wat moet je juist wél doen?

Om het stof van de bladeren te krijgen, kun je voorzichtig de stofzuiger erlangs halen. Kijk wel uit, want als je dit te vaak en hard doet, kunnen de bladeren loslaten. Ook kun je een droge stofdoek gebruiken, maar een swiffer werkt ook prima. Doe dit dan ongeveer eens in de twee weken.

Pas op met de zon

Planten staan natuurlijk graag in de zon, maar kunstplanten hebben hier minder baat bij. Als ze een lange tijd in de zon staan, dan kunnen de bladeren verkleuren en lichter worden. Ook gaat de levensduur van de kunstplant hiervan achteruit.

Julia van Rijn
ID: 8696

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven