Huis
Tuin
Video

Zo kweek je je eigen aardappels zonder tuin

Je eigen aardappelvoorraad? Het kan! Je kunt gemakkelijk zelf je eigen (zoete) aardappelen kweken, zelfs op je balkonnetje. Wat heb je daar voor nodig? Verbazingwekkend weinig!

Benodigdheden

  • 2 grote plastic bloempotten van minstens 12 liter
  • Een breekmes
  • Potgrond
  • (Zoete) aardappelen met uitlopers

Let op: Het is het best om de aardappels te planten tussen april en mei.

Stap 1

Pak één van de bloempotten en snijd er vier rechthoekige gaten in. Zorg ervoor dat er aan de boven- en onderkant nog wat ruimte over is.

Stap 2

Zet de pot met gaten in de andere plastic bloempot en vul de pot met potgrond en de aardappels met uitlopers. Leg eerst een aardige laag potgrond in de pot en leg daar de aardappels bovenop. Leg de aardappels zo neer dat de uitlopers naar boven wijzen. Zo groeien ze straks de goede kant op. Vul dan de rest van de pot met potgrond maar houd zo’n 15 cm ruimte over.

Stap 3

Geef de pot dan een goede scheut water. Let op dat de grond altijd vochtig is. Geef de planten daarom iedere twee dagen wat water. En zet de pot op een zonnige plek, daar groeien je aardappels het best.

Stap 4

Na een tijdje zal je de plantjes zien groeien. Zodra de plantjes 10 cm zijn kun je de pot verder vullen met potgrond.

Stap 5

Blijf je aardappels goed verzorgen en drie maanden later zijn ze klaar voor de oogst. Je kunt de binnenste pot er zo uit tillen. Door de gaten die je hier eerder in hebt gemaakt kun je de aardappels gemakkelijk oogsten.

Dus, wat eten we vanavond?

aardappels in pot

Je hebt echt geen moestuin nodig om je eigen groenten en fruit te kweken! Wat dacht je van je eigen bosui of gember? Met een beetje geduld kun je zelfs je eigen avocado en (sier)ananas kweken!

Fotocredits
Headerfoto: Agence Producteurs Locaux Damien Kühn - Unsplash
Foto 1: Fonq

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4243

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven