Huis
Tuin
Video

Zo kun je langer genieten van je snijbloemen

Als je een prachtig boeket bloemen van een vriend hebt gekregen, wil je hier het liefst zo lang mogelijk van genieten. Helaas gaat het boeket vaak al snel hangen waardoor je cadeautje er maar verloren bij hangt. Hoe voorkom je dit?

1. Vermijd de regen

Moet je nog op de fiets door de stromende regen met je bos bloemen? Wacht dan totdat het droog is, of bescherm je bos bloemen. De regen zorgt namelijk voor bruine vlekken op je gloednieuwe boeket.

2. Verwijder de uiteindes van de bloemstengels

Snijd bij thuiskomt meteen het ingedroogde gedeelte van de bloemstengels af. Doe dit met een snoeischaar of met een scherp mes zodat je geen rafelige stengels krijgt. Wil je nog langer met je boeket doen? Snijd de stengels dan af in een hoek van 30 tot 45 graden zodat het water beter kan worden opgenomen.

3. Uit de brandende zon

Kijk goed waar je je boeket neerzet in huis. Een boeket dat midden in de brandende zon staat zal snel gaan verbranden en verwelken. Zonde van je mooie bos bloemen! Kijk daarom goed bij het kiezen van de plek.

4. Geen grote temperatuurverschillen

Als wij opeens van het warme zomerweer naar een vrieskast gaan (of gewoon een ruimte met een veel te hoge airco), is dit niet heel aangenaam. Dit geldt ook voor je boeket bloemen. Zorg daarom dat je je boeket uit de buurt houdt van je ventilator of airco.

5. Weg van de fruitschaal

Waar je misschien niet zo snel aan denkt: zet je boeket bloemen niet naast de fruitschaal. Uit rijp fruit komt namelijk het gas ethyleen vrij, dat schadelijk is voor je bloemen. Je boeket zal zo snel gaan verwelken.

Fotocredits:

Headerfoto: LeonardoWong -Unsplash

Bron: Infonu, Bloomon

Julia Dilissen
ID: 8810

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven