Huis
Tuin
Video

Let op: dit moet je NIET doen bij het schoonmaken van je zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je op een duurzame manier energie opwekken voor je huis. Elk dak is geschikt voor zonnepanelen. En zelfs in de winter of op bewolkte dagen kun je zonne-energie opwekken. Maar... alleen als je ze goed schoon houdt. Let alleen wel even op met schoonmaken, want de volgende dingen moet je vooral NIET doen:

Heb je zonnepanelen op het dak geïnstalleerd? Dan moet je zeker niet vergeten om regelmatig even een kijkje te nemen hoe de zonnepanelen erbij liggen. Het blijkt namelijk dat je 5% minder zonne-energie opwekt wanneer er één grote klodder vogelpoep op zit. Het is dus heel belangrijk om twee keer per jaar de zonnepanelen goed schoon te maken.

Zo ga je te werk

Wanneer je het dak op gaat kun je het beste de zonnepanelen schoonmaken met lauw water en een spons of zachte borstel. Maak gebruik van een tuinslang en uitschuifbare wisser. Zo kun je overal goed bij en heb je de zonnepanelen zo schoon.

En dit moet je vooral NIET doen

Gebruik bij het schoonmaken van de zonnepanelen geen schuursponsje, hogedrukspuit of schoonmaakmiddel. De zonnepanelen hebben namelijk een speciale coating die je snel kan beschadigen.  

Zijn de zonnepanelen zo vuil dat je ze bijna niet schoon krijgt? Ga dan aan de slag met een speciaal schoonmaakmiddel wat gemaakt is voor zonnepanelen.  

Fotocredits
Ulleo - Pixabay

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3332

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven