Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je lippenstiftvlekken uit je kleding

Oeps! Lippenstift op je kleding gemorst? Zonde! Gelukkig kun je die lippenstifvlekken er met de volgende tips gewoon nog uit krijgen:

Iedereen die regelmatig lippenstift draagt maakt het wel eens mee: je kleedt je toch nog even gauw om nadat je je make-up al hebt aangebracht en er zit alweer een lelijke vlek op je kraag. Helaas is deze vlek er niet altijd à la minute af te krijgen, omdat er veel olie in het product zit.  Maar… met de volgende tips moet het je zeker wel lukken.

lippenstift

Zo verwijder je lippenstiftvlekken uit je kleding

First things first
Zit er buiten de vlek ook nog restanten (brokjes) lippenstift? Probeer die er dan eerst voorzichtig af te halen. Dit kun je het beste doen met een stukje plakband, want zo voorkom je dat je de vlek groter maakt.

1. Ether

Het beste kun je een pluk watten goed nat maken met ether en dit vervolgens op de vlek leggen. De lippenstift zal op deze manier in de watten trekken. Dit kun je herhalen tot de vlek helemaal weg is. Daarna kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen.

2. Vlekkenverwijderaar

Heb je geen ether in huis? Dan kun je het ook nog proberen met vlekkenverwijderaars die speciaal voor make-up bedoeld zijn. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine stoppen en op het gebruikelijke programma laten draaien.

3. Haarlak

Dat je haarlak voor veel meer dingen dan alleen je haar kunt gebruiken kon je hier al lezen. Maar blijkbaar kun je het dus ook gebruiken om lippenstiftvlekken aan te pakken. Het enige wat je er voor nodig hebt is een keukenpapiertje (of toiletpapier), haarlak en de wasmachine. Hoe? Simpel: Leg een keukenpapiertje onder de vlek, spray flink wat haarlak op de vlek en laat het 10 minuten intrekken, waarna je er met een ander dubbelgevouwen keukenpapiertje op dept. Vervolgens kun je het in de wasmachine op je gebruikelijke programma wassen, waarna de vlek verdwenen zou moeten zijn.

Geloof je het niet? Bekijk dit filmpje maar eens.

En bloedvlekken dan?

Nog zo’n vervelende vlek om te verwijderen is de bloedvlek. Maar… deze is ook zeker niet onmogelijk te verwijderen. Zo doe je dat!

Fotocredits
Headerfoto: Raychan - Unsplash 
Foto 1: Amanda Dalbjörn - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4353

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven