Huis
Tuin
Video

Op deze 3 manieren beveilig je jouw huis low budget

Ben je ook weleens bang dat er ingebroken wordt terwijl je op vakantie bent? Je huis beveiligen is daarom ook erg belangrijk. Helaas zitten er aan alarmsystemen en het upgraden van je sloten vaak hoge kosten verbonden. Daarom geven wij je wat low budget tips, zodat je toch nog onbezorgd op vakantie kan gaan.

1. Een inbraakveilige tuin

De omgeving van je huis is heel belangrijk bij het inbraakveilig maken. Het is bijvoorbeeld slim om je struiken kort te houden, omdat de inbreker zich zo bijna niet kan verbergen. Ook zijn planten en struiken met doornen onder het raam heel inbraakveilig. Dit zorgt er namelijk voor dat de ramen minder makkelijk bereikbaar zijn. Daarnaast is het ook nog een manier om paden van kiezelstenen in de tuin aan te leggen. Hiermee maak je het onmogelijk om geluidloos dicht bij het huis te komen.

2. Zorg dat je huis bewoond lijkt

Als het lijkt alsof er iemand thuis is, zal er niet zo snel ingebroken worden. Inbrekers zoeken namelijk vaak naar een woning waarin niemand aanwezig is. Maar hoe zorg je daar nou voor? Allereerst zou je aan dingen kunnen denken als de auto op de oprit laten staan. Zo lijkt het net alsof je (nog) niet weg bent. Een andere manier om zogenaamd aan te geven dat je wel gewoon thuis bent is door wat afwas op het aanrecht te laten staan.

Post
Daarnaast is het belangrijk dat je post zich niet opstapelt op de mat of keukentafel. Komt er geregeld iemand langs om je bijvoorbeeld je planten water te geven en je post op te ruimen, zorg er dan voor dat de post buiten het zicht wordt bewaard. Anders zien inbrekers meteen dat je voor langere tijd weg bent. 

Lampen
Ook is het slim om een tijdschakelaar te gebruiken, omdat je de lampen dan op een willekeurig moment aanzetten. Tip: Zorg er dan wel voor dat je duurzame lampen in huis hebt, omdat ze wel voor ‘niks’ aan staan en daarnaast is het ook gewoon goed voor het milieu. Kies bijvoorbeeld voor spaarlampen of LED verlichting. Hier lees je meer over welke verlichting je het beste kan gebruiken.

Hond
Heb je een hond? Leg de spullen daarvan op een zichtbare plek, zodat de inbreker ziet dat de hond thuis is en dat hij kan gaan blaffen. Ook een sticker met ‘hier waak ik’, werkt al heel goed tegen inbrekers. 

3. Blijf altijd alert

Naast al deze tips is het alsnog het allerbelangrijkst om alert te blijven. Houd er rekening mee dat er ingebroken zou kunnen worden. Hierdoor verandert je gedrag, omdat je er dan beter over nadenkt waar je je laptop neerlegt en of je de ramen en deuren wel goed hebt dichtgedaan. Ook als je maar eventjes naar de winkel gaat is het goed om een eventuele woninginbraak in gedachten te houden. Sluit alles altijd goed af en daarmee maak je je huis direct al een stuk inbraak veiliger. 

Alieke van Rijn
ID: 9584

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven