Huis
Tuin
Video

Maak jij je gordijnen vaak genoeg schoon? Met deze tip doe je het in een handomdraai

Je gordijnen wassen is niet het eerste wat in je opkomt en daarnaast is het vaak ook nog heel veel werk. Dus waarom zou je het doen? Nou, je gordijnen vangen heel veel stof en je zit er vaak met je handen aan, dus echt schoon zijn ze na verloop van tijd niet meer. De hoogste tijd om ze dus snel schoon te maken.

Snel, sneller, makkelijkst

Gordijnen van stof zijn vaak moeilijk te wassen aangezien ze aan die kleine haakjes hangen aan het plafond. Heb je geen zin om al die haakjes eraf te halen? Haal dan gewoon de gordijnen in het geheel eraf. Bind de haakjes bij elkaar met een sok of washandje en hieromheen een elastiekje. Zo kun je de gordijnen makkelijk in de was doen en ook eenvoudig weer ophangen.  

Lamellen en jaloezieën kun je niet wassen, maar kun je het best regelmatig afnemen met een doekje. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de gordijnen beschadigen.  

Let op!

Voordat je zomaar je gordijnen in de wasmachine gooit, kijk altijd goed op het waslabel of ze wel gewassen mogen worden en op welke temperatuur. Gordijnen zijn nogal gevoelig en als je ze verkeerd behandelt kunnen ze krimpen, verbleken of onherstelbaar vervormen.  

Bronvermelding

Headerfoto: Karolina Szczur - Unsplash

ID: 3195

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven