Huis
Tuin
Video

Make-up gemorst? Zo krijg je het gemakkelijk uit je kleding

Het is je vast wel eens overkomen; je trekt je shirt uit over je hoofd en je make-up geeft af op de kraag. Heel vervelend en moeilijk om er weer uit te krijgen. Gelukkig zijn er bepaalde trucjes om de make-up uit kleding te krijgen.

Hoe je de make-up verwijdert, verschilt per product en substantie. Lipstick moet je op een andere manier behandelen dan bijvoorbeeld foundation.

Lippenstift

In lippenstift zit olie wat in textiel kan trekken. Hierdoor kan het lastig te verwijderen zijn. Om het wel weg te kunnen krijgen, heb je een doekje, wat haarlak en de wasmachine nodig. Spray wat haarlak op de vlek en laat dit een kwartiertje intrekken. Dip vervolgens het doekje in wat warm water en veeg de haarlak weg. Was het kledingstuk in de wasmachine en de vlek is weer weg! 

Daarnaast bestaan er nog twee manieren om lippenstift te verwijderen. Hoe? Dat lees je hier

Crème of foundation

Ook deze producten bevatten olie wat het lastig maakt de vlekken te verwijderen. Dit kun je het beste doen met make-up remover op een wattenschijfje. Wrijf niet te hard want dan wrijf je de vlek juist dieper in de stof. Lukt het niet? Gebruik dan een schuimend product zoals shampoo of afwasmiddel. Was daarna de kleding in de wasmachine.

Oogmake-up

Mascara, eyeliner en oogpotlood kun je als je geknoeid hebt beter eerst even laten drogen. Dep de vlek daarna schoon met een vetverwijderend product als afwasmiddel of shampoo. Was het kledingstuk daarna net als normaal in de wasmachine.

Nagellak

Nagellakvlekken zijn de meest hardnekkige vlekken. Op deze manier verwijder je deze uit kleding en van andere oppervlakken.

Fotocredits
Headerfoto: Free Creative Stuff

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Marie Claire

ID: 4453

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven