Huis
Tuin
Video

Dit is de makkelijkste en goedkoopste manier om kalkaanslag te verwijderen

Van kalkaanslag wordt niemand blij, maar het verwijderen ervan is pas echt drama. Gelukkig is er een heel simpele én goedkope manier om dat te doen. Wij verklappen het je:

1. Azijn als wondermiddel

Dat azijn een wondermiddel is, moge duidelijk zijn. Maar wist je dat het ook een heel goed middel is om kalkaanslag te verwijderen? Van de douchekop tot je waterkoker; het enige wat je hoeft te doen is het apparaat even in (gekookt) water met een scheut azijn te laten weken. Let op: spoel de waterkoker nog een keertje na als je hier azijn in hebt gegoten.

Wil je jouw kraan weer laten stralen? Vul dan een plantenspuit met een beetje azijn en spuit dit op de plekken waar je kalkaanslag ziet. Laat het zo'n twintig minuutjes intrekken en neem het vervolgens weer af met een doek. Et voilà; je kraan glimt weer als nooit tevoren!

Te hardnekkig?

Is het schoonmaken met azijn niet voldoende? Dan kun je ook nog aan de slag met baking soda en groene zeep. Deze twee producten samen vormen hét perfecte schoonmaakmiddel voor de meest hardnekkige kalkvlekken op bijvoorbeeld je badkamertegels. Even schrobben en klaar! 

Fotocredits
Headerfoto: Danielle Verhelst

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3461

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven