Huis
Tuin
Video

3 makkelijke en snelle remedies tegen blaren

Heb je blaren gekregen van het vele tuinieren of omdat je schoenen nog niet zijn ingelopen? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk geen last meer van hebben. Hieronder hebben wij drie makkelijke tips voor je op een rijtje gezet die zeker zullen helpen!

Een grote fout die veel mensen maken is het openprikken van de blaren. Dit kan namelijk leiden tot een infectie. Wanneer je ziet dat je een blaar hebt kun je het beste de volgende stappen ondernemen: 

Douchen in het zonnetje? Dat kan!
Badkamer

1. Aloë vera

Aloë Vera is natuurlijk een redmiddel voor veel hedendaagse problemen. En in het geval van de blaren is het zeker ook zeer effectief! Je hebt hiervoor 20 gram Aloë vera gel nodig en wat verband. Smeer het op de blaar en bedek het daarna met een verband. Als je dit een nachtje laat inwerken kunnen je blaren sneller drogen, waardoor je dus minder last hebt. Daarnaast is het pijnverlichtend en prikt het niet!

2. Knoflook

Dit is misschien een middeltje wat je minder snel bij blaren zou verwachten maar het werkt wel echt! Het enige wat je voor deze remedie nodig hebt is drie teentjes knoflook en een beetje tijm, dit is een ontstekingsremmende en ontsmettende plant. Dompel je voeten eerst 20 minuten in verwarmd water met tijm en droog ze vervolgens goed af. Doe vervolgens drie teentjes knoflook in een verband en bedek de blaar voor 15 minuten hiermee. Na 15 minuten kun je het verband eraf halen en kan de knoflook zijn werk doen! 

3. Baking soda

Reinig eerst je voeten grondig met wat verwarmd water en een paar takjes rozemarijn, dit is ook weer een zeer goede ontstekingsremmer. Meng vervolgens wat water met 20 gram baking soda en 40 ml zuurstofwater, dit kun je bij de drogisterij halen. Meng alles goed door elkaar en breng dit aan met een wattenschijfje totdat het gehele mengsel op is. Let op, het kan een beetje branden. Herhaal dit twee keer per dag en je blaar zal de volgende dag met de noorderzon vertrokken zijn!

Let op: hoe groot de blaar ook is, je kunt hem beter niet doorprikken! 

Fotocredits:

Headerfoto: Pisauikan - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10406

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven