Huis
Tuin
Video

5 tips om thuis sporten aantrekkelijker te maken

Juist nu we niet meer naar buiten mogen, moeten we wel fit blijven! Sporten houdt je namelijk bezig, en het is ook nog eens goed voor je mind, body and soul. Bovendien is het uitvoeren van work-outs thuis allesbehalve moeilijk. Met deze tips ben je binnen no-time in vorm!

1. Gebruik huishoudartikelen

Een stoel, een tafel, frisdrankfles, de trap of zelfs een toiletrol kunnen van pas komen bij het thuis sporten. Via een stoel doe je gemakkelijk een aantal mountain climbers of step-up's. Een toiletrol kan dienen als gewicht vervanger waarmee je makkelijk je buikspieren traint. Want ja, nu je misschien toch genoeg toiletrollen in huis hebt kun je er maar beter iets nuttigs mee doen! 

Het klinkt misschien gek, want toiletrollen zijn erg licht, maar de onderstaande video laat zien dat je toch erg leuke en effectieve oefeningen kunt doen met toiletrollen! 

Zo maak je AirPods en de oplaadcase weer helemaal schoon
Huishouden

Op deze manier hoef je niet meer het huis uit, maar kun je toch door met je wekelijkse, of misschien wel dagelijkse, work-out!

2. Online work out video's

Op het internet zijn talloze "home work-outs" te vinden en ook op Youtube kun je je uitleven! Bedenk wat je wilt trainen en zoek het op, voor ieder trainings niveau is er wat wils. Op deze manier vind jij makkelijk een training die bij jou past. 

3. Een mooie en comfortabele sportoutfit

In je oude joggingbroek met gaten zou je ook niet in de sportschool verschijnen, een goed begin is het halve werk. Op webshops zijn er talloze leuke sportoutfits te vinden. Zodra jij een mooie en comfortabele sportbroek aantrekt zal jij je gelijk een heuze atleet voelen!

4. Apps

Ook in de app store vind jij meerdere apps die zowel vol "home work-outs" zitten als "meal plans". Wist je dat voeding 80% van je fitheid beïnvloedt? Om deze apps kun je zowel bijhouden wat je eet als honderden recepten vinden! Zo ga jij alsnog fit de zomer in!

5. Beloning

Na een work-out verdien je ook een beloning! Neem die Snickers waar je de hele dag al aan denkt, of sterker nog neem de gezonde versie van de snicker. Door gezonde versies van je favoriete cheat meals te maken heb je een minder schuldgevoel en ben je ook gezonder bezig. 

Fotocredits:

Headerfoto: Kelly Sikkema - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10280

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven