Huis
Tuin
Video

3 manieren om de muffe geur uit je winterkleding te krijgen

Nu het steeds kouder wordt, is het weer tijd om je winterkleding uit de kast te halen. Helaas kan dit erg muf gaan ruiken na al die tijd. Er zijn gelukkig wat makkelijke manieren om deze geur te verwijderen.

1. Azijn

Wanneer je je winterkleding gaat uitwassen, is het slim om alleen een kopje azijn bij de wasmachine in te doen.  Azijn neutraliseert namelijk geuren en meestal is de geur er dan al direct uit. Daarna kun je ze nogmaals wassen met gewone wasmiddel, zodat je kleding weer fris ruikt. 

2. Wodka

Het klinkt een beetje vies, maar wodka is een heel goed middeltje tegen een muffe geur. Je hoeft het alleen maar met water te mengen. De juiste verhouding hiervoor is één deel water en twee delen wodka. Even mengen en in een plantenspuit of verstuiver gieten. Wanneer je dit op je kleding sprayt zul je merken dat de muffe geur verdwijnt! Dit kun je bij heel veel verschillende materialen doen, behalve bij satijn, leer en zijde. 

3. Laten luchten

Wat ook altijd goed werkt tegen mufheid, is je kleding goed laten luchten. Je zou ze bijvoorbeeld buiten kunnen hangen, of in de badkamer terwijl je aan het douchen bent.  Tijdens het douchen komt er warme, vochtige lucht op je kleding die vaak vieze geurtjes verwijdert. 

En zó voorkom je het!

Het liefst wil je het in vervolg gewoon voorkomen, natuurlijk! Daarom hebben wij een hele goede tip voor je: schep wat soda in een linnen doek, knoop die dicht en stop of hang dit in de buurt van de kleding die je in de winter opbergt. Zo heb je voortaan geen last meer van muffe kleding!

Fotocredits

Headerfoto: Kelly Sikkema - Unsplash

Bron: Libelle.be

Alieke van Rijn
ID: 9294

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven