Huis
Tuin
Video

Nieuwe tip van Marie Kondo: zo maak je van je keuken de fijnste plek van het huis

Of je nou van koken houdt of niet; je keuken hoort een fijne, gezellige plek te zijn. Echter voelt deze ruimte minder fijn aan als het een rommel is. Daarom heeft opruimgoeroe Marie Kondo een aantal tips om van je keuken weer een fijne plek te maken.

We kennen Marie Kondo natuurlijk allemaal van haar Netflixhit ‘Tidying up with Marie Kondo’ en de bijbehorende Konmari methode. In deze serie en op haar website geeft zij talloze tips om je hele huis netjes te krijgen. Dit zijn een aantal van deze tips die je kunt toepassen op je keuken.

Een leeg aanrecht

Deze tip is misschien wel al vanzelfsprekend; een leeg aanrecht ziet er een stuk opgeruimder uit. Alles wat in een kast of lade past, kun je daar ook het beste opbergen. Zo ziet je keuken er overzichtelijker uit.

Weg met de druppels

Volgens Marie Kondo lijkt je keuken een stuk rustiger als er nergens waterdruppels liggen. In je keuken heb je natuurlijk wel eens wat druppende afwas om een nat aanrecht, maar dat is dus niet goed. Door er een handdoekje overheen te halen, lijkt je keuken al gelijk een stuk opgeruimder.

Afdrogen maar

Deze tip haakt aan bij de vorige twee tips: droog je afwas gelijk af in plaats van dat je het laat afdruipen op een rek. Door het gelijk af te drogen en op te bergen, heb je volgens Kondo geen afwas op het aanrecht staan en zie je ook geen water en druppels liggen.

Een vrolijke lade

Heb je een bepaalde spatel of een mooi koksmes waar je blij van wordt? Bewaar deze dan in een speciale lade die je reserveert voor dit soort item. Een soort vrolijke lade dus. Marie Kondo ziet dit als een soort sieradenkistje, maar dan voor je favoriete en meestgebruikte items.

Een gelukkige keuken

Het belangrijkste en steeds terugkerende advies van Marie Kondo is dat alles in je huis je gelukkig moet maken. Dit geldt dus ook voor je keuken. Gooi dus dat ene mes dat je niet fijn vindt weg en maak plaats voor items waar je wel blij van wordt. Ook slim: Heb je bijvoorbeeld een mooi item waar je echt gelukkig van wordt, plaats deze dan waar je hem kunt zien. Zo word je gelijk blij wanneer je de keuken inloopt.

Is je slaapkamer een rommel en heb je ook zin om deze aan te pakken? Marie Kondo heeft hier ook haar manieren voor!

Fotocredits
Headerfoto: Jessica Lewis - Unsplash

Bron: Libelle

Julia van Rijn
ID: 7858

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven