Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Zo houd je je bed lekker fris

Iedere nacht in je bed slapen, maakt je bed nogal snel vies. Zweet, huidschilfers, noem maar op: het blijft allemaal liggen. Om je bed toch lekker fris te houden, heeft Marja Middeldorp van AD Wonen een aantal tips.

Met deze tips slaap je altijd in een lekker fris bedje. Wie wil dat nou niet?

Buiten hangen

Hang als de zon schijnt je beddengoed en lakens lekker buiten. Je witte beddengoed blijft daardoor namelijk lekker wit. Het zonlicht werkt volgens Marja als een natuurlijke bleek. Ook waait je bed dan lekker door, waardoor het fris aanvoelt.

Beddengoed wassen

Hoe vaak en hoe heet je je beddengoed wast, ligt helemaal aan de kleur en het materiaal hiervan. Het beste is gewoon om iedere week je bed te verschonen. Witte lakens kunnen dan op 40 graden, en de bonte op 30 graden. Check wel altijd eerst het waslabel. 

Marja heeft ook nog een tipje voor de lakens: vouw ze op als je ze in de wasmachine doet. Dan komen ze er niet helemaal opgepropt uit! Strijken tast de kleur overigens niet aan, maar maakt het wel mooi glad.

Wasmiddel

Marja gebruikt altijd het goedkoopste wasmiddel: “Dat is bijna puur. Daar is niks aan toegevoegd”. Ook doet ze altijd een extra binnensloop om de kussens heen.Dat is een stuk hygiënischer.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.

Julia van Rijn
ID: 9118

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven