Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Nog biertjes over? Gebruik ze bij het schoonmaken!

Je kent het wel: je hebt een feestje gehouden en er is nog wat bier over. Er staan nog wat halflege flesjes of je hebt gewoon nog wat over wat je niet op gaat drinken? Wat kun je daarmee doen? Schoonmaken natuurlijk!

Het klinkt natuurlijk wel raar, schoonmaken met bier. Toch is het volgens schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp van AD Wonen een ontzettend handig middeltje.

Schoonmaken met bier

Bier is volgens Marja hét middel om eikenhout mee schoon te maken. Het zou vloeren, trappen en meubels weer moeten laten blinken. Let wel: het gaat hier om echt eikenhout, en niet over al gelakte meubels want deze hebben zelf al een beschermlaagje.

Wat heb je nodig?

Om eikenhout schoon te maken heb je het volgende nodig:

  • Bier
  • Een pan
  • Een spons
  • Een zachte, droge doek

Hoe werkt het?

Warm eerst een beetje bier op in een pannetje zonder het te laten koken. Dip vervolgens je sponsje in het bier en neem hiermee je eikenhouten vloer of meubel mee af. Er komt veel viezigheid vanaf, dus het moet eventueel twee keer. Neem het daarna af met een schone, droge doek (dus niet met water!). Het oppervlak zal nu weer glimmen zonder dat het naar bier ruikt!

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8860

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven