Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo maak je het makkelijkste de frituurpan schoon

In de frituurpan kun je ontzettend snel de lekkerste hapjes klaarmaken. Een topding dus! Maar ja, dat apparaat moet ook wel eens schoongemaakt worden en dat kan nog wel eens een klus zijn. Gelukkig heeft Marja Middeldorp van AD Wonen daar een handig trucje voor.

Het belangrijkste is volgens Marja dat je hier geen schuurmiddel voor gebruikt. Dit tast het apparaat namelijk aan. Uiteraard vertelt Marja ook wat je juist wél moet gebruiken om je frituurpan schoon te krijgen. 

Wat heb je nodig?

Om je frituurpan schoon te maken, heb je maar weinig nodig:

  • Een of twee vaatwastabletten
  • Een zachte borstel
  • Afwasmiddel

Hoe werkt het?

De frituurpan schoonmaken gaat volgens Marja Middeldorp als volgt:

Stap 1

Haal eerst het frituurvet uit de pan. Heb je de oude jerrycan verpakking nog? Giet het dan daarin en lever het in bij een inleverpunt. Heb je de verpakking niet meer? Giet het dan in een vuilniszak met een krant onderin. De krant voorkomt dan dat de zak lekt. Gooit het vet absoluut niet in de gootsteen! Hierdoor kan hij verstoppen.

Stap 2

Vul vervolgens de frituurpan tot ongeveer twee centimeter onder de rand met lauw water. Zet hem dan aan op ongeveer 90 graden. Doe dit niet op 100 graden, want dan kan hij straks overkoken.

Stap 3

Als de pan opgewarmd is, doe je de vaatwastablet erin. Bij een grote of dubbele friteuse kun je twee tabletten gebruiken. Laat dit ongeveer een kwartiertje weken. Als het goed is zie je nu vetvellen drijven.

Stap 4

Haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Dip je borstel in een sopje en neem hiermee de bovenste rand af. Spoel hierna de friteuse met afwasmiddel en heet water goed uit.

Extra tip

Marja heeft ook nog een handige tip voor je friteuse. Als je iets met een sterke smaak, bijvoorbeeld vis, hebt gefrituurd, kan alles wat je erna daarna nog indoen ook hiernaar smaken. Om dit op te lossen, kun wat stukjes oud brood in de pan doen. Dit neemt alle smaakje op!

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8725

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven