Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Zo krijg je weer een glimmende gootsteen

Een doekje over de gootsteen halen na het afwassen doet bijna iedereen wel. Dat is hartstikke goed, maar het laat je gootsteen niet glimmen. Maar Marja Middeldorp van AD Wonen weet precies hoe je dat wel doet.

Marja geeft haar tips om verschillende soorten gootstenen weer mooi te laten glanzen.

Massief kunststof

Een gootsteen van massief kunststof kun je volgens Marja het beste met schuurmiddel schoonmaken. Je moet hier echter wel een beetje mee oppassen. Los een beetje van het middel op in water en maak hiermee met een sponsje je gootsteen schoon. 

Als er krassen in je gootsteen zitten, kun je deze met heel fijn schuurpapier wegkrijgen. Je laat hem vervolgens weer glimmen met autowax voor kunststof.

Acryl gootsteen

In een gootsteen van acryl heb je al snel last van waterkringen. Om die reden gebruikt Marja graag schoonmaakazijn om deze te reinigen. De krassen kun je daarna makkelijk weg krijgen met een beetje metaalpoets.

Emaille

Met een oude, witte wasbak van emaille kun je maar beter geen schuurspons of bleekmiddel gebruiken. Marja gebruikt het liefst borax, zuiveringszout of keukenzout. Meng één van deze drie met het sap van een halve citroen totdat het een papje is. Vervolgens kun je met een borsteltje voorzichtig je gootsteen schrobben. Spoel het hierna of met water en je gootsteen is weer glanzend schoon.

Roestvrijstalen wasbak

Een schuurspons of schuurmiddel op je roestvrijstalen gootsteen gebruiken is volgens Marja uit den boze. Hierdoor komt je wasbak namelijk vol krassen te zitten. Je kunt het beste gewoon afwasmiddel gebruiken. Even nawrijven met wat spiritus op een doekje en je gootsteen zal weer mooi glimmen. 

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.

Julia van Rijn
ID: 9140

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven