Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Haal nu je kerstspullen uit de berging om ruzie te voorkomen

Het kan soms heel veel ruimte innemen; alle zomerspullen, zoals tuinkussens of meubelen. Vlak voor de winter is het dan ook de perfecte tijd om dit eens flink op te ruimen. Marja Middeldorp van AD wonen weet daar wel raad me en geeft ons wat tips

Kussens opbergen

Volgens Marja kunnen de tuinkussens voorlopig naar de berging of de schuur. Het is dan slim om de tuinkussens eerst even goed uit te slaan met de mattenklopper of te behandelen met de stofzuigerslang met een bekledingshulpstuk. Ook is het belangrijk dat de kussens droog blijven en vrij van motten. Stop ze bijvoorbeeld in een zak met wat talkpoeder en laurierblaadjes, omdat talkpoeder de kussens droog houdt en laurierblaadjes motten afschrikt!

Daarnaast is het ook een goed moment om andere tuinspullen op te ruimen. Sommige tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan, zoals houten meubels. Zet ze dan wel even goed in de olie, zodat ze niet gaan piepen en kraken!

Verfblikken en nagellak

Ook kunnen verfblikken die je niet meer nodig hebt kunnen de berging in. Bewaar ze dan wel ondersteboven, dan komt er namelijk geen lucht bij en blijft de verf langer goed. Marja geeft ons nog een goede tip: doe dit ook met nagellak! “Het duurt weer even tot we onze teennagels kunnen kleuren, dus ik knip een leeg melkpak uit en zet de nagellakjes ondersteboven erin in de koelkast. Scheelt een hoop geld en volgend jaar weer rood gelakt de slippertjes weer aan!” vertelt ze.

Naast het opruimen wil Marja ons ook nog graag relatie-advies meegeven. Het is belangrijk dat je niet alles zomaar de berging ingooit! Wees dan slim en haal de winterspullen ook naar buiten. Pak bijvoorbeeld meteen de kerstspullen, zodat je daar niet later weer naar moet zoeken als de zomerspullen er allemaal voor staan. “Vooral die kerstpullen is een dingetje, want als je die nodig hebt en het is echt koud en donker… Echt waar, tot echtscheidingen aan toe. Voorkom dit en denk nu al vooruit!” 

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.

Fotocredits

Headerfoto: Verhuisdoos: Flickr - Forrest Wheatey

Bron

AD wonen

Alieke van Rijn
ID: 9399

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven