Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo maak je in een handomdraai het keukenapparatuur schoon

In elke keuken valt er altijd wel tenminste één keukenapparaat te vinden. Deze wordt dagelijks gebruikt maar het schoonmaken daarvan is altijd nog een hele klus. Je wilt natuurlijk wel de volgende keer dat je hem gebruikt weer een schoon apparaat. Gelukkig weet Marja Middeldorp van AD Wonen daar wel raad mee!

Zelf heeft Marja weinig tot geen keukenapparaten in huis. “Vreselijk, vooral die dingen waar mesjes in zitten. Ze spatten de hele keuken vol. Nee zelfs een kaasschaaf is voor mij gevaarlijk. Maar goed. Ik heb geregeld apparaten schoongemaakt dus ik weet hoe het werkt.”

Nieuwe look geven aan de keuken? Verf je aanrechtblad!
Verven

Broodrooster

Een broodrooster schoonmaken is misschien een klusje waar je niet heel vaak aan denkt, maar toch heeft Marja een aantal tips voor de achtergebleven kruimels! “Heel moeilijk om hem schoon te maken is het niet. Als hij is afgekoeld, keer ik hem om. Dan vallen de kruimels eruit. Het rekje erin neem ik af met een droog doekje. Soms kun je dat ijzer er niet uithalen. Dan gebruik ik een kwast voor de kruimels, liefst een make-up kwast, die heeft een lange steel en dat is ideaal.”

Tosti-ijzer

“Je hebt ook van die tosti-tangen die je op het vuur legt. Zijn misschien ouderwets maar ik zie ze nog regelmatig. Net als bij een modern tosti-ijzer zeg ik één ding: gebruik geen schoonmaakmiddelen! Pak een stuk keukenpapier en neem hem af met sla-olie. Als je borstels of zelfs schuursponsjes gaat gebruiken, beschadig je het Teflon laagje. Niet doen dus. Laat het tosti-ijzer een beetje warm worden, maar niet dat je je handen verbrandt. En dan dus poetsen met sla-olie. Glimt weer helemaal!”

Blender

“Kijk, dat vind ik nou het verschrikkelijkste horrorapparaat dat bestaat. Maar veel mensen hebben er wel één in huis natuurlijk. Wil je nou niet die mesjes aanraken bij het schoonmaken? Doe er dan water in met een paar druppels afwasmiddel. Deksel erop en aanzetten die boel! Dan wordt het net zo schoon als in de vaatwasser.” 

Tip van Marja: “Heb je nou gehakt in de blender zitten, dan kan het helpen om paneermeel of beschuit in de blender te strooien. Dat zorgt ervoor dat de vetresten worden opgenomen. Alles om er maar voor te zorgen dat je jezelf niet verwondt.”

Knoflookpers

De knoflookpers is een apparaat wat veel wordt gebruikt in de keuken. “Het is geen elektrisch apparaat, maar ik heb toch een goede tip voor iedereen die een knoflooktang gebruikt. Ik ben dol op knoflook en neem altijd uit Frankrijk een hele tros van dat heerlijke aromatische spul mee. Als ik dan thuis ben, pel ik ze en gooi ik ze in een zakje in de vriezer. Heb ik knoflook nodig, dan haal ik hem eruit en als je het dan perst valt het als een ijsklontje uit elkaar. Het grote voordeel: je hoeft niet alsnog een half uur te frutselen om de gaatjes schoon te krijgen. Top tip!"

Mixer

“Waar gebruik je een mixer voor? Juist voor het bereiden van lekkere baksels. Hoe je die schoonmaakt? Verplicht aflikken! Als kind was dat al lekker en nu nog, toch? Daarna is hij al bijna schoon en kan hij in een lauw sopje of in de vaatwasser. Jammie, bakken maar…”

Wij delen wekelijks een huishoudtip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website!

Fotocredits:

Headerfoto: Frédéric Dupont - Unsplash

Bron

AD Wonen

Maxime Meijer
ID: 10437

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven