Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo verwijder je olievlekken van je tegels

Het koude weer wordt langzaam weer ingeruild voor een heerlijk lentezonnetje. Straks staat de hele tuin weer in de bloei. Toch zijn er al een aantal dingen waar je mee aan de slag kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan olievlekken van een lekkende auto uitlaat op de oprit, of van de barbecue op het terras. Gelukkig heeft Marja Middeldorp van AD Wonen er handige tips voor!

Hoe ga je te werk?

De benodigdheden zijn eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn sodakorrels en keukenzout.

Leg de korrels en het zout op de desbetreffende olievlek, voeg er een klein beetje water aan toe totdat het een smurrie wordt. Meng het geheel een klein beetje door elkaar, en maak er een lekker papje van. Laat dit "papje" vervolgens een nachtje intrekken en schenk er de volgende dag kokendheet water overheen. Het enige wat je nog hoeft te doen is schrobben met een borstel en de tegels zijn weer helemaal als nieuw.

4 tips om je tuin optisch groter óf kleiner te laten lijken
Tuinieren

“Ik kwam overigens nog een platgetrapte kauwgomkwabbel tegen, helemaal vastgeplakt aan de tegels. Heb je dat wel eens gezien? Dat laat iemand uit z’n mond vallen. Daar heb ik de lekkerste oplossing voor: pindakaas! Smeer er maar eens een beetje pindakaas op. Dan valt de kauwgom uit elkaar en kun je het zo opscheppen. Pindakaas is heerlijk, dat vindt die kauwgom blijkbaar ook."

Vastzittende schuurdeur

Nu je toch bezig bent kun je gelijk alles aanpakken. “Krakende deuren en sloten, ik heb er moeite mee. Ze doen me het zweet uitbreken. Draai ik de sleutel in het slot van het schuurtje, gaat hij niet open. Waarschijnlijk door de kou en nattigheid. Het hout zet daardoor uit en slot wordt stroef. Dus ik bel met de sleutelmeneer en die adviseerde mij een bepaalde soort smeerolie te gebruiken: kroonolie. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik heb het wel direct gebruikt.”

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies? ga dan naar haar website

Fotocredits:

Headerfoto: Vincent Ghilione - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10218

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven