Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: Op vakantie? Zo laat je je huis netjes achter

In de vakantieperiode hoor je natuurlijk te relaxen, maar het kan ook een stressvolle tijd zijn. Zo moet je nog van alles regelen voordat je weggaat én het huis opruimen. Gelukkig kan Marja Middeldorp van AD Wonen dat laatste wat makkelijker maken met deze tips.

Marja Middeldorp heeft namelijk zes handige tips om het huis sowieso netjes achter te laten als je op vakantie gaat.

1. Zorg dat je blikseminslag voorkomt

De kans op een blikseminslag is niet groot, maar het zou wel heel vervelend zijn als je op vakantie bent. Voorkom dit dus door een paar klikken van de stoppen uit te schakelen. Kijk wel uit met de koelkast en diepvries, want deze wil je natuurlijk niet ontdooien. Schakel daarnaast alle apparaten in huis uit of haal ze uit het stopcontact om brand te voorkomen.

2. Geef iemand je huissleutel

Laat je reservesleutel achter bij een bekende, je buren of een familielid bijvoorbeeld. Geef ook meerdere mensen je telefoonnummer zodat ze je kunnen bereiken als er iets is.

3. Geef je planten niet te veel water

Het is verleidelijk om je planten lekker veel water te geven voor je vertrekt zodat ze niet droog komen te staan. Dit is echter helemaal niet goed voor de planten. Ze kunnen namelijk beter tegen te weinig water dan te veel. Geef dus een normale hoeveelheid water of gebruik deze tip om je planten water te geven op vakantie. 

4. Zorg voor een fris huis

Je wilt na je vakantie natuurlijk niet in een stinkend huis terugkomen. Dit kun je volgens Marja voorkomen door gemakkelijk een natuurlijke luchtverfrisser te maken van perssinaasappels en kruidnagels: "Prik met de scherpe kantjes van de kruidnagel in de sinaasappelen. Doe 6 tot 8 kruidnagels in iedere sinaasappel en verdeel de sinaasappelen over de kamers. Ze houden het zeker twee weken vol zonder te schimmelen.”

5. Vergeet niet te stofzuigen

Vooral als je langer weg bent, is het belangrijk goed te stofzuigen voor vertrek. Strooi wat Biotex over de vloer en ga dan stofzuigen. Dit verwijdert vuil, stank, ongedierte en dierenharen. Gooi de stofzuigerzak vervolgens weg en doe wat folie aan het einde van de slang zodat er niks uit kruipt.

6. Voorkom volle wasmanden

Was voor je weggaat al het wasgoed dat je nog hebt liggen. Als je dit niet doet, kan je kleding gaat schimmelen en erg gaan stinken. Daarnaast kom je na je vakantie waarschijnlijk thuis met een koffer vol nieuw wasgoed, dus dan heb je geen zin in nog een volle wasmand.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8911

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven