Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo maak je je ramen schoon zonder strepen

Ken je dat: je bent je ramen aan het lappen, maar uiteindelijk lijken ze nog viezer dan ervoor. Je ramen zitten vol strepen. Supervervelend natuurlijk, want nu zijn je ramen nog niet schoon. Gelukkig heeft Marja Middeldorp hier een oplossing voor.

Schoonmaakkoningin Marja Middeldorp geeft wekelijks schoonmaakraad op AD Wonen. Deze week legt ze uit hoe je je ramen schoon én streepvrij krijgt. 

Wat heb je nodig?

Om je ramen streepvrij te krijgen, heb je het volgende nodig:

  • Een emmer met warm water
  • Een ui
  • Ammonia
  • Afwasmiddel
  • Een wisser
  • Een lap
  • Een droge theedoek

Stap 1: Maak je sopje

Om te beginnen moet je je sopje maken. Vul je emmer met warm water en voeg hier een scheutje ammonia aan toe. Snijd de ui (met schil) in vieren en voeg deze toe. Doe hier vervolgens twee druppels afwasmiddel bij. Niet meer, want dan krijg je aanslag.

Stap 2: Zemen maar

Zeem vervolgens je raam zoals je dat normaal zou doen. Doe dit echter twee keer. Een keer voor het grove vuil, en daarna nog een keer voor het preciesere werk. Marja Middeldorp geeft de tip om het raam aan de binnenkant in een andere richting te zemen den buiten, bijvoorbeeld horizontaal en verticaal. Zo zie je precies waar de strepen achterblijven.

Waarom werkt het?

Als het goed is heb je nu geen strepen meer op je ramen. Dit komt ten eerste door de ammonia, dit ontvet. De ui zorgt er voor dat er geen stof aan je raam blijft plakken. Omdat je het afwasmiddel pas als laatste toevoegt, schuimt het niet zo. Dit zorgt voor een mooi resultaat.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8610

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven