Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo maak je de rubberen kitrandjes in de badkamer schoon

Heb jij soms ook last van die vieze rubberen randjes in de badkamer? Dit is niet alleen heel vies, maar het ziet er ook nog eens niet zo mooi uit. Gelukkig is er wel een manier hoe je dit kunt voorkomen. Marja Middeldorp van AD wonen legt het ons uit.

Niet met een schuurspons!

De randjes in een badkamer worden vaak opgevuld met een laagje kit, een rubberlaagje dus. En juist dit rubberen randje wordt heel snel vies. Volgens Marja is het erg belangrijk dat je deze randjes eens in de paar maanden goed schoonmaakt. Hoe je dat doet? Niet met een schuursponsje in elk geval! “Ik zie dat het nog vaak met het schuurgedeelte van de spons wordt schoongemaakt. Daar ben ik geen voorstander van, zeker niet bij rubberen randjes”, aldus Marja.

Onderzoek wijst uit: dit zijn de meest irritante gewoontes in de badkamer
Badkamer

Zo doe je het

Marja heeft voor ons daarom een betere tip: een wattenschijfje met dikbleek! Doe een klein beetje bleek op het wattenstaafje en maak daarmee het randje goed scheen. “Dat kleine beetje doet niet zoveel kwaad! Laat het even intrekken en wrijf het daarna af met een schoon lapje” Wil je liever geen bleek gebruiken? Dit zijn alternatieven die net zo effectief zijn!

Heb je het randje goed schoon? Dan is het slim om het te voorkomen dat de randjes vies worden. Dit doet Marja meestal met wat vaseline. Volgens Marja is het net als je gezicht, daar smeren we vaak ook een crème op. Dit is dus ook slim om met rubber te doen, maar dan met vaseline.

Vaseline opbrengen

Breng de vaseline op de randjes met een make-up kwastje of gewoon met je vinger. Wrijf zacht er overheen en zorg ervoor dat de laag niet te dik wordt. Klaar? Dan kun je er nog overheen met een laagje autowax. “Die auto staat in weer en wind buiten. Nou, in de badkamer is het ook behoorlijk nat en er zijn temperatuurverschillen. Het water glijdt er mooi langs als je er autowax op doet.”, aldus Marja.

Vaseline als smeermiddel

Wist je dat je vaseline voor nog veel meer dingen in huis goed kan gebruiken? Volgens Marja ook voor de plafonniere in de badkamer. “Die heeft geen ijzeren schroeven, maar van plastic en die kun je vaak met de hand opendraaien. Maar daar komt het probleem: die gaan na een tijdje vastzitten en dan krijg je hem heel moeilijk los. Smeer er daarom regelmatig wat vaseline tussen, zodat je niet in het donker hoeft te douchen als de lamp stuk is!” Hier vind je nog meer klusjes waarbij je vaseline heel goed kunt gebruiken.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Castorly Stock

Bron

AD Wonen

Alieke van Rijn
ID: 10122

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven