Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: 5 mythes over schoonmaken, feit of fictie?

Op het internet zijn veel schoonmaaktips en -tricks te vinden. Je weet alleen nooit zeker of ze echt goed werken, of gewoon een fabeltje zijn. Marja Middeldorp van AD Wonen weet daar gelukkig wel raad mee.

Marja legt uit welke schoonmaaktips wel werken, en welke eigenlijk gewoon onzin zijn.

1. Je schoenen schoonmaken met de binnenkant van een bananenschil

Het lijkt misschien een handige tip, maar helaas is dit NIET WAAR. Je schoenen worden alleen maar plakkerig van de suiker. Wat juist wél goed helpt bij leren schoenen is melk. Voor lakschoenen kun je dan het beste slaolie gebruiken. En suède wordt juist schoon met een stukje oud brood.

2. Een beslagen spiegel voorkomen met scheerschuim

Hier schreven we al eerder over, en HET KLOPT helemaal! Smeer simpelweg je badkamerspiegel in met scheerschuim en trek het vervolgens droog met een droge doek. Nu beslaat hij niet meer! Dit werkt ook bij je autoruit, superhandig!

3. Zweetschoenen voorkomen en oplossen met soda

Dit is gedeeltelijk waar. Het zuigt de geur misschien wel op, maar dan zit je wel met schoenen vol soda, onhandig! In plaats daarvan kun je een stuk papier of een sok vochtig maken en inwikkelen met soda of zout. Dit doe je dan in je schoen. Dan kun je het daarna er makkelijk uithalen en is niet je hele schoen vies.

4. Lavendel als luchtverfrisser in de auto

Lavendel in de auto zorgt wel voor een lekkere geur, maar eigenlijk is het levensgevaarlijk. NIET DOEN DUS! Je weet waarschijnlijk wel dat lavendel rustgevend is en je soms een beetje suf maakt. Dit is fijn voor in de slaapkamer, maar in de auto moet je toch echt je focus houden. Gebruik daarom een luchtverfrisser met een andere geur.

5. Je bad schoonmaken met azijn

Dit kun je volgens Marja beter NIET DOEN. Azijn is namelijk vooral voor kalk. Viezigheid van je lichaam kun je beter met karnemelk schoonmaken. Gewoon je bad insmeren en dan weer afspoelen.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8959

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven