Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo kom je van die vervelende geurtjes in huis af

Rond deze tijd van het jaar regent het veel en daardoor hebben we vaak te maken met vieze geurtjes in huis. Denk maar eens aan een natte hond of die nare lucht uit afvoerputjes door opborrelende riolen. Hoe zorg je er nou voor dat deze lucht niet blijft hangen in je huis? Marja Middeldorp van AD Wonen geeft ons wat tips.

1. Natte honden

Niks ruikt viezer dan een hond die uit de regen naar binnen komt lopen. Gelukkig heeft Marja daar een goede tip voor: “Je kunt het beste een oude handdoek bewaren die je speciaal voor de hond gebruikt en hem direct afdrogen als hij bij de voordeur is. Dit scheelt ook een hele hoop vuil in huis!” Wat wel belangrijk is dat je de handdoek niet laat liggen, dan verspreidt de geur namelijk alsnog. Gooi hem direct in de wasmachine!

Door deze 4 trucjes kun je huishoudelijke taken veel sneller doen
Huishouden

2. Muffe geur

Ruikt het muf in de woonkamer? Dan kan dit volgens Marja vaak te maken hebben met een verwarming die niet goed schoon is. “Kijk er eens tussen. Daar zit vaak heel veel stof en vuil. Dat kan zo gaan stinken, alsof er een lijk tussen zit!”, aldus Marja. Pak daarom snel een stofzuiger, een speciale stoffer óf een oude panty voor de verwarming en maak hem goed schoon. Nog een extra voordeel hiervan: Waarschijnlijk verbruikt de verwarming nu ook minder energie om de woonkamer warm te krijgen!

3. Afvoerputjes

Doordat het regent, kan het voorkomen dat de riolen gaan opborrelen en dat je afvoerputje daardoor gaat stinken. Helemaal als je de kraan een paar dagen niet gebruikt kan die geur door heel je huis trekken! “Ik heb een trucje”, vertelt Marja. “Doe een beetje slaolie in het putje. Ongeveer een eetlepel. De olie blijft op deze manier op het water drijven en functioneert dan als een vloeibaar afdekplaatje, handig toch!”

4. En zo ruikt je huis weer lekker

Daarnaast zou je ook nog het recept met de sinaasappels met kruidnagels kunnen proberen. Dit is al eeuwenoud, maar werkt nog steeds heel goed! “Stop een van de sinaasappels vol met een stuk of tien kruidnagels. Naast dat het een heerlijke winterse feest geur heeft, ziet het er ook nog leuk uit!” Wat ook een goede manier is om geurtjes uit je huis te laten verdwijnen is vanille in een pan kokend water. Als je dit langzaam laat afkoelen, ruikt je huis alsof je net een taart hebt gebakken!

Als laatste heeft Marja nog een hele belangrijke tip voor ons: “Ook nu het koud is, moet je het huis goed luchten! Zet minimaal een keer per dag alles tegenover elkaar open. Die frisse lucht werkt goed tegen geurtjes, maar warmt het huis uiteindelijk ook makkelijker op.” Daarnaast is frisse lucht natuurlijk ook gewoon gezond voor je en dat kunnen we zeker goed gebruiken tijdens deze koude wintermaanden!

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Benjamin Lehman
Foto in artikel: Pexels - kaboompics.com

Bron

AD Wonen

Alieke van Rijn
ID: 9746

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven