Huis
Tuin
Video

Mayonaise als vlekverwijderaar? Ja echt!

Mayonaise is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een vlek gemaakt hebt. Meestal is mayonaise namelijk zelf een vlekveroorzaker. Maar voor één materiaal werkt het supergoed!

Heb je een houten tafel? Top! Hier kun je namelijk heel makkelijk vlekken uit krijgen met een klein beetje mayonaise! Ook kringen van glazen kun je hier goed mee verwijderen. Aangezien hout een natuurproduct en ook aardig kwetsbaar is, kunnen chemische schoonmaakmiddelen het eigenlijk alleen maar erger maken. Mayonaise heeft een olieachtige basis, wat het vocht op hele milde wijze uit het hout trekt.

4 goedkope middeltjes waarmee je je roestvrijstalen gootsteen blinkend schoon krijgt
Huishouden

Heb je echt een grote vlek? Smeer een klein beetje mayonaise op de vlek en laat het goed intrekken. Het werkt het beste als je de mayonaise volledig laat opdrogen. Hierna kun je met een doek de mayonaise licht inwrijven en de restanten eraf halen. Heb je alleen een klein kringetje van een nat glas? Dan kun je de mayo direct op een doek smeren en ook over het houten oppervlak wrijven. Die kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Fotocredits:

Headerfoto: Sara Cervera - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 10028

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven