Huis
Tuin
Video

5 handige dingen die je kunt doen met schuurpapier

Nadat je klaar bent met bouwen, verven, opknappen of iets anders, heb je misschien nog wel wat schuurpapier over. Je kunt dit weggooien of in de schuur bewaren. Je kunt echter ook, naast schuren, nog meer dingen doen met schuurpapier.

Schuurpapier is aan de ene kant heel ruw, en aan de andere kant niet. De ruwe kant wordt vaak gebruikt om een oppervlak glad te maken of juist meer grip te krijgen. Wij gebruiken het voor hele andere dingen.

1. Potten openmaken

Heb je een pot appelmoes die je onmogelijk openkrijgt? Gebruik een stukje schuurpapier. Pak de deksel van de pot vast met het schuurpapier en draai hem met gemak open. Het papier zorgt voor extra grip waardoor de deksel niet uit je hand glijdt.

2. Snijplank onderhouden

Als je een houten snijplank al lang hebt, kan hij op een gegeven moment veel krassen en etensresten krijgen. Schuur de plank een beetje op zodat de krassen (bijna) niet meer te zien zijn. Breng daarna een beetje olie voor de snijplank aan en de plank is weer als nieuw.

3. Gladde schoenen

Niks is vervelender dan gladde zolen onder je schoenen waardoor je telkens uitglijdt. Dit kun je voorkomen met behulp van schuurpapier. Schuur simpelweg de zool van je schoen een beetje op. Hierdoor is hij niet meer glad en krijg je meer grip.

4. Schaar scherper maken

Knipt je schaar niet meer goed of zit hij onder de lijmresten? Knip dan met de schaar een stuk schuurpapier af, net zoals je bij normaal papier zou doen. Hierdoor laat de viezigheid los en wordt de schaar een stuk scherper. Je kunt dit, indien nodig, een paar keer herhalen.

5. Slakken bestrijden

Slakken zijn absoluut geen fan van schuurpapier. Om te voorkomen dat ze je plantjes in de tuin opeten, kun je een stuk schuurpapier afknippen dat groter is dan de diameter van de pot. Leg dit stuk papier onder de pot en je planten zullen slakvrij blijven. De beestjes willen namelijk absoluut niet over het schuurpapier kruipen, en daardoor komen ze niet bij je plant.

Je kunt slakken ook zonder schuurpapier weghouden van je geliefde plantjes. Hiervoor heb je alleen dit item nodig. 

Fotocredits
Headerfoto: Fancycrave - Unsplash

Bron:  Apartment Therapy

Julia van Rijn
ID: 8095

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven