Huis
Tuin
Video

Wow! Mensen met een huisdier stofzuigen zoveel uur per maand extra

Heb jij een huisdier? Dan is de kans groot dat je maandelijks flink wat extra uurtjes besteedt aan schoonmaken in huis, en dan met name aan stofzuigen.

Hoe gezellig huisdieren ook zijn, als je geen fan bent van schoonmaken, moet je er misschien toch maar eens extra goed over nadenken of een huisdier wel aan jou besteed is. Want mensen met een huisdier besteden maandelijks maar liefst bijna drie (!) uur extra aan stofzuigen.

Drie uur extra

iRobot, een bedrijf voor huishoudrobots (zoals deze), deed hier onderzoek naar. Hieruit bleek dat zeven op de tien Nederlanders extra moeten schoonmaken door een huisdier. Mensen zonder huisdieren zijn gemiddeld zo’n vijf uur en vijftien minuten per maand bezig met boenen in huis, ook al behoorlijk veel. Maar heb je wel een huisdier, dan ben je maar liefst acht uur bezig met schoonmaken. 

De meerderheid van de Nederlanders, namelijk 56 procent, heeft één of meer huisdieren, waarbij de hond en de kat nog altijd het populairst zijn. Bij elkaar zijn dat toch heel wat extra schoonmaakuren.

Vieze ruimtes

Niet alleen zit er een verschil in het aantal uren dat huisdiereigenaren en mensen zonder huisdieren aan hun huishouden besteden, ook zit er verschil in de zogenaamde ‘probleemzones’. De meerderheid van de huisdiereigenaren (70%) vindt namelijk hun woonkamer de minst schone ruimte in huis, terwijl mensen zonder huisdieren over het algemeen hun badkamer het minst fris vinden.

Ben je gek op je huisdier, maar heb je een hekel aan stofzuigen?
Wellicht is zo’n robotstofzuiger dan toch geen verkeerd idee…

Niet alleen huisdieren zorgen voor extra schoonmaakwerk in huis…
Ook mannen zorgen -volgens dit onderzoek- voor maar liefst 7 uur extra werk in het huishouden.

Fotocredits
Headerfoto: Valerie Elash - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Elle Interieur

ID: 4509

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven