Huis
Tuin
Video

Met deze handige tip haal je gemakkelijk kaarsvet uit je tapijt

Kaarsjes in huis staan natuurlijk ontzettend gezellig, maar het zijn ook echte boosdoeners. Kaarsvet vlekken zijn al lastig van je tafelblad te krijgen, laat staan uit je tapijt. Maar met de volgende tips kun je gelukkig weer rustig genieten van je kaarsen en is het lang niet zo erg meer als er een keer een ongelukje mee gebeurt. Zo haal je namelijk het kaarsvet weer uit je tapijt.

Bevriezen

Laat het kaarsvet eerst volledig opdrogen op je tapijt. Probeer het grootste gedeelte van het kaarsvet met je nagels van het tapijt af te krabben. Gebruik geen scherp voorwerp, want zo beschadig je het tapijt. Met de bevriezingsmethode kun je niet alleen kauwgom uit je tapijt halen, maar ook kaarsvet. Leg op de plek van het kaarsvet een zakje met ijsblokjes. Het kaarsvet bevriest, waardoor je het veel gemakkelijker uit het tapijt haalt. Blijven er restjes over? Pak dan je strijkijzer er bij en voer de volgende stap uit. 

Strijken

Leg vervolgens 4 lagen koffiefilters op de vlek. Pak je strijkijzer erbij en strijk op de laagste stand over de koffiefilters. Pas wel op dat je strijkijzer echt laag staat, anders kun je alsnog je tapijt beschadigen. Je zult zien dat de koffiefilters door de warme temperatuur het kaarsvet opnemen. Je kunt dit ook doen met een schone theedoek.

Fotocredits
Headerfoto: Pexels - Matej Novosad 

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3374

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven