Huis
Tuin
Video

Met deze 5 klusjes in huis hoef jij je niet te vervelen!

Nu deze (voor velen) saaie tijd is aangebroken kun je jezelf maar beter nuttig maken. Weet jij van gekheid niet meer wat je moet doen? Wij hebben een aantal klusjes voor je op een rijtje gezet zodat je je niet hoeft te vervelen!

1. De koelkast

Het klinkt natuurlijk niet als het leukste klusje om te doen, maar nu je alle tijd hebt kun je er maar beter goed gebruik van maken. Haal alle etenswaren uit de koelkast en ga overal even met een doekje langs. Je kunt nu ook gelijk een houdbaarheidscheck doen bij alle producten. Heb je dit gedaan? Dan kun je de boel weer lekker reorganiseren!

2. De keukenkastjes

Nu je toch lekker bezig bent in de keuken kun je maar beter gelijk doorpakken. Werk van boven naar beneden en haal alle kastjes leeg. Alles uit de kastjes? Dan kun je de kastjes even goed schoonmaken!

Probeer de ruimte in de kastjes goed te benutten. Stapel bijvoorbeeld niet alle borden op en laat alle oren van de mokken en theeglazen naar dezelfde kant wijzen. Probeer bij het indelen ook te denken aan wat je dagelijks gebruikt en zet dit in één kastje en binnen handbereik. Dit geeft direct een rustig en opgeruimd gevoel!

3. Het filter van de afzuigkap

De afzuigkap kan er nog zo spic en span uitzien vanuit de buitendkant maar de filters zijn vaak ontzettend vies. Het filter kan in de loop van de tijd erg vies worden omdat het niet alleen vieze geurtjes uit de keuken wegtrekt maar ook vettigheid en stof, dit kan erg gevaarlijk zijn (om deze reden). Je leest hier hoe je de afzuigkap het beste schoon kunt maken. 

4. De schuur opruimen

Vaak wordt de schuur gezien als een opslaghok waar je alles even snel in wegzet. Het wordt natuurlijk al heel snel een rommeltje in een kleine schuur. Probeer alles te sorteren, zo zie je precies wat je hebt en kun je het weer netjes opbergen. Geen zin om er veel tijd aan te besteden? Met deze tips is het binnen no-time gebeurd!

5. De tuintegels

Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen wordt het langzamerhand weer eens tijd om je terras onder handen te nemen. Door het koude en natte weer van de afgelopen maanden zit de groenaanslag natuurlijk overal. Het is daarom hoog tijd voor de grote tuinschoonmaak en daar horen de tegels natuurlijk ook bij!

Fotocredits:

Headerfoto: Heather Ford - Unsplash
Foto 1: @Dusk2illdawn - Instagram
Foto 2: Eigen Huis & Tuin
Foto 3: Marina Khrapova - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10306

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven