Huis
Tuin
Video

Er bestaan nu ook een milieuvriendelijke koffiebekers die je kunt dichtvouwen!

Koop je ook wel eens een koffie to go op het station of in de stad? Dit zit eigenlijk altijd in een kartonnen beker met een plastic dekseltje. Naast dat dit slecht is voor het milieu, zijn ze soms ook nog best onhandig! De bedenkers van Unocup bedachten daarom een ander concept, namelijk opvouwbare koffiekopjes.

Slecht voor het milieu

Jaarlijks komt 8,25 miljoen ton plastic afval de oceaan binnen en er kan wel een miljoen (!) jaar overheen gaan voordat dit is afgebroken. Al dit plastic afval wordt alleen maar meer en meer door wegwerpproducten zoals de deksel van een koffiebeker. Deze bekers bestaan eigenlijk al best lang, ze werden namelijk in de jaren zestig al uitgevonden. Dat moet anders, dachten de bedenkers van Unocup en daarom gingen ze aan de slag om een koffiekop te ontwikkelen waar geen plastic meer voor nodig is!

Wow: deze koffiekopjes zijn gemaakt van... koffiedik!
Keuken

Nooit meer knoeien

De Unocup werkt heel makkelijk. Je kan hem eenvoudig naar binnen vouwen en met een lipje vastmaken. Ook het openmaken gaat heel snel in tegenstelling tot de koffiekopjes van nu. De plastic dekseltjes zitten soms zo goed vast op de kartonnen beker, dat er soms wel wat koffie uit kan gaan als je ‘m eraf haalt. Bij de Unocup heb je er geen last meer van, omdat deze uit één geheel bestaat.

Multifunctioneel

Daarnaast is het drinken uit de Unocup ook veel fijner dan de koffiekopjes van nu, omdat de vorm van het kopje perfect in je handpalm past. Ook de opening waaruit je kunt drinken is zo gemaakt dat de koffie makkelijk je mond in glijdt. Drink je liever je koffie uit een gewone beker? De flappen van de Unocup kunnen gewoon naar achteren worden gevouwen, zodat je net als bij een normale beker van de rand kunt drinken!

Helaas is het product nog niet in veel koffiebars in Nederland te vinden en is het nog maar net in opkomst, aangezien het crowdfundingproject nog niet zo lang geleden voltooid is. Wel kun je de kopjes hier alvast vooruit bestellen. Wil je nu al milieuvriendelijk bezig zijn? Dan zou je natuurlijk ook kunnen kiezen om zelf een herbruikbare koffiemok te kopen. Deze zien er ook altijd leuk uit en soms krijg je zelfs korting als je hiermee koffie haalt! Hier vind je onze 6 favoriete koffie mokken to go.

Fotocredits

Headerfoto: Kickstarter
Foto in artikel: Kickstarter

Alieke van Rijn
ID: 9903

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven