Huis
Tuin
Video

Met deze 4 tips heb je veel minder afwas na het kerstdiner

Een heerlijk familiediner betekent ook: veel afwas. Misschien ben jij die enkeling die wél van afwassen houdt, maar de meeste mensen worden hier niet zo blij van. Zorg daarom dat je zo min mogelijk afwas hebt, met onze tips!

1. Een tussendoorsopje

Het scheelt heel veel als je voordat je begint aan de uiteindelijke afwas tussendoor alvast wat afwas in een sopje doet. Zo heb je aan het einde geen hele berg. En als je de borden in de keuken zet, is het maar één stapje meer om ze ook meteen door een sopje te halen. Zet ze daarna in een droogrek neer en je borden stralen weer.

2. Hergebruik

Een mes is na één tomaat snijden niet meteen vies. Je kunt er hierna nog prima de paprika mee snijden. En de ui, en de knoflook. Als er nog restanten van de vorige groente op het mes zitten, houd je ‘m gewoon even snel onder de kraan. Scheelt weer een hoop afwas.

3. Minder pannen

Je hebt minder pannen nodig dan je denkt. Moet je meerdere dingen koken? Doe dit dan gewoon bij elkaar in de pan! Extra voordeel: zo heb je ook meteen gaspitjes over.

4. Snijplank met twee kanten

Net brood gesneden? Dan kun je nadat je de kruimels eraf hebt gehaald de snijplank weer prima voor iets anders gebruiken. Een snijplank heeft ook twee kanten, dus je kunt ‘m makkelijk omdraaien. Kijk hierbij alleen uit met rauw vlees! Hierbij is het beter om de snijplank wel eerst goed te wassen.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Jasminschreiber -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3896

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven