Huis
Tuin
Video

Moeite met spullen weggooien? Probeer deze leuke challenge!

Er gaat momenteel een leuke uitdaging rond op internet, waarbij mensen hun huis ontspullen. Op deze manier gaat het jou ook lukken om spullen weg te doen!

Waarom ontspullen?

Soms heb je het gevoel dat je huis te vol staat met spullen. Je hebt bijvoorbeeld al jaren niet echt selectief opgeruimd en uitgezocht, of gewoon heel veel moeite met spullen wegdoen. Daarom is het goed om af en toe kritisch naar alle spullen in je huis te kijken en te bedenken of je het echt nog nodig hebt of dat stof ligt te vangen. Is dit laatste het geval? Tijd om deze uitdaging aan te gaan!

Saaie koffietafel? Probeer deze 3 alternatieven eens!
Woonkamer

De minimalisme challenge

Het werkt als volgt. Elke dag gooi je een aantal items weg die jij niet meer nodig hebt. Op de eerste dag van de uitdaging gooi je één item weg, op de tweede dag twee items. Zo ga je elke dag van de maand door. Het aantal loopt per dag van de maand op, waardoor je aan het eind van de maand dus bijna 500 spullen weggedaan moet hebben! Dit klinkt als een hele hoop spullen, maar denk je eens in hoeveel losse troep jij in laadjes hebt slingeren. Mest je keukenkastjes uit en haal alle verpakkingen weg die te lang open staan of over de datum zijn. Check in de garage hoeveel boxen je hebt staan met opslagspullen. Wees dus creatief!

Weggooien? Zonde!

Ookal hecht jij geen waarde meer aan de spullen die je weg doet, wellicht kan een ander deze goed gebruiken. Daarom kun je ervoor kiezen om bepaalde spullen die nog goed zijn te verkopen of te doneren. Je kunt het bijvoorbeeld aan een goed doel doneren of naar de kringloop brengen. Zo kan een ander nog goed gebruik maken van jouw spulletjes! Wil je zien hoe zo'n challenge eraan toegaat? Check de video hieronder waarin Teske de uitdaging aangaat!

Fotocredits:

Headerfoto: Anna Sullivan - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 10160

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven