Huis
Tuin
Video

Zó vaak moet je je molton dus wassen!

Even vergeten wat een molton is? Dat is die dikke versie van je hoeslaken die onder je ‘gewone’ hoeslaken zit. Vaak vergeten we deze te wassen, je ligt immers op het hoeslaken dat om je molton heen zit. Dus, hoe vaak moet je een molton eigenlijk wassen?

Wassen

Idealiter moet je molton eens in de twee weken gewassen worden, hoe je dat het beste kunt doen? Was hem op 60°C, dan gaan alle bacteriën dood. Het is daarnaast ook belangrijk dat je de wasmachine niet te vol doet, het beste is daarom om je molton los van je andere beddengoed te wassen. Je kunt ‘m daarna gewoon in de droger gooien, of met beter weer in de buitenlucht laten drogen.

Lekker zacht

Als je je molton in de droger doet wordt ‘ie extra wollig en dat ligt alleen maar lekkerder. Dat brengt ons gelijk naar de herkomst van het woord ‘molton’, het is namelijk afgeleid van het Latijnse woord ‘mollis’, wat ‘zacht’ betekent. Die Latijnen snappen het wel!

Lekker bezig in huis? Pak dan ook gelijk deze drie items in de slaapkamer aan!

Fotocredits
Headerfoto: Monica Silvestre - Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4152

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven