Huis
Tuin
Video

Last van muggenbulten? Deze 5 keukenmiddeltjes verzachten de jeuk!

Ben jij ook zo geliefd bij de mug? Dan kan jij in de warmere maanden een goede nachtrust wel op je buik schrijven. En als cadeau krijg je er ook nog een vervelende jeukende bult bij… Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Hieronder hebben wij 5 wondermiddeltjes op een rijtje gezet die vrijwel iedereen in huis heeft!

1. Basilicum

Hebben de muggen je te pakken genomen? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk dat die vervelende jeuk stopt voordat je jezelf helemaal openkrabt. Basilicum kan goed werken tegen muggenbulten. De plant bevat namelijk een stofje genaamd Kamfer, dit stofje verkoelt de muggenbult. Het enige wat je hoeft te doen is de Basilicum scheuren en pletten. Hierna hoef je het alleen maar op de beet te wrijven en dat zorgt voor veel verlichting van de jeuk.

5 simpele dingen die je kunt doen om bijen en hommels te redden
Tuinieren

2. IJsblokjes

Een snelle en makkelijke manier om het jeukende en branderige gevoel tegen te gaan is een ijsblokje tegen de beet aan houden. Doordat het ijsblokje zo koud is, zal jeuk veel minder worden!

3. Citroen en limoensap

Dit middeltje kan eerst een klein beetje prikken als je het op de beet smeert, maar het werkt geweldig tegen de jeuk. Pluspunt: Vers limoen- en citroensap haalt niet alleen de jeuk weg maar de sappen hebben ook antibacteriële eigenschappen. En dat voorkomt dan weer infecties! Gebruik dit middeltje wel binnenshuis! Citroensap op je huid gaat namelijk niet goed samen met de zon.

4. Honing

Dit is misschien een beetje een plakkerige boel, maar honing werkt goed tegen ontstekingen en kan zorgen voor veel minder jeuk! Dit keukenmiddeltje geeft de bult een kalmerend gevoel.

5. Bananenschil

Een banaan is voor verrassend veel dingen goed! De suikers in de binnenkant van de bananenschil helpen om vocht uit de bult te halen. Om jeuk te voorkomen kun je dit over de bult wrijven.

Fotocredits:

Headerfoto: FotoshopTofs - Pixabay

Maxime Meijer
ID: 10439

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven