Huis
Tuin
Video

Muizen in huis? Zo fop je ze heel makkelijk met de geur van een ‘nepkat’

Er bestaan ontzettend veel soorten trucjes, middeltjes en vallen om muizen weg te jagen of te vangen. Maar één van de beste manieren is toch wel om een kat in huis te nemen. Zit je daar toch niet helemaal op te wachten? Dan kun je muizen ook heel makkelijk foppen met een ‘nepkat’.

We weten allemaal dat een kat toch wel de meest effectieve muizenval is. Of ze nu gevangen worden of weggejaagd, je zal in ieder geval geen last hebben van muizen in huis. Toch zit niet iedereen te wachten op een huisdier. Het kost een hoop extra geld, aandacht én schoonmaakwerk. Daarnaast moet je ook maar net van katten houden. Heb je dit allemaal liever niet, neem dan zeker weten geen kat in huis alleen maar zodat je geen last zal hebben van muizen.

Gefopt met kattenharen

Toch kun je muizen wel laten denken dat er een kat bij jou in huis woont. Muizen blijven namelijk niet eens weg door de kat zelf, maar voornamelijk door de geur van de kat. De truc? Vraag een vriend, familielid of een goede bekende met een kat of zij hun kat willen borstelen en jou wat flinke plukken kattenhaar willen geven. Leg vervolgens wat plukjes kattenhaar op een aantal strategische plekken in huis en je zal zien dat de muizen voorlopig weg blijven!

3 weken

De geur van de kattenharen houdt ongeveer twee tot drie weken aan. Het slimste is dan ook om flink wat haar te verzamelen en dit te bewaren in een afsluitbaar plastic zakje. Zo kun je elke drie weken een vers plukje tevoorschijn halen en in huis leggen.

Marjolein Sintenie
ID: 10045

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven