Huis
Tuin
Video

Zo maak je een nepbonten kleedje schoon

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel een in huis; een klein nepbonten kleedje. Misschien ligt hij op de grond, of over een stoel. Op den duur kunnen deze kleedjes best vies worden, maar schoonmaken is lastig.

Door de lange ‘haren’ is het kleedje lastig te reinigen. Je kunt er niet zomaar elk schoonmaakmiddel in gebruiken, want dan wordt hij lelijk. Maar op de volgende manier krijg je hem toch schoon.

Reinigen

Schud eerst het kleedje uit of stofzuig hem zodat al het losse vuil eruit is. Breng daarna wat waterstofperoxide aan op de vlekken. Laat dit even intrekken en gooi hem vervolgens in de wasmachine. Was hem met normaal wasmiddel en een beetje wasverzachter. Als het kleedje wit is, kun je er nog een klein beetje verdunde (!) bleek bijdoen. Leg hem vervolgens op een wasrek om te drogen. Als hij helemaal droog is, kun je hem weer in model krijgen met een kattenborstel.

Kleed borstelen

De kattenborstel haalt aan het einde nog extra vuil en losse haren uit het kleedje. Ook wordt het kleed zo weer lekker zacht. Je kunt ook een keer in de zoveel tijd het kleedje alleen borstelen. Zo houd je hem mooi.

Leuk zo'n bonten kleedje, maar hoe stijl je deze eigenlijk? Wij geven inspiratie over hoe je een bonten kleed en nog veel meer bonten items toepast in je interieur. 

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Bron: A Classy Fashionista

Julia van Rijn
ID: 8070

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven