Huis
Tuin
Video

Dit moet je vooral NIET doen bij het schoonmaken van je bril

Maak jij je bril schoon met van die speciale, vochtige doekjes? Of gewoon met het puntje van je trui of met wat water? Het kan allemaal, maar het is lang niet allemaal even goed voor je bril...

Ongeveer de helft van de Nederlanders draagt een bril. En die bril… die moet dus ook geregeld schoongemaakt worden, want reken er maar op dat die bril vies wordt! Maar hoe maak je zo’n bril nou eigenlijk goed schoon, zonder je glazen te beschadigen? De één doet dat gewoon met het puntje van zijn trui, terwijl de ander er een speciaal brilpoetsdoekje of een drupje afwasmiddel bij pakt. Hier hebben we je al uitgelegd hoe je je bril het beste schoon kunt maken, maar er zijn ook een hoop manieren die je het beste NIET kunt doen omdat het je bril beschadigt: 

1. Gebruik géén papieren zakdoekjes of keukenpapier

Gebruik tijdens het schoonmaken van je glazen géén zakdoekjes of keukenpapier. Hier kunnen namelijk grovere houtvezels in zitten die je glazen behoorlijk kunnen beschadigen.

2. Gebruik geen vochtige brillendoekjes

Hetzelfde geldt voor de vochtige brillendoekjes die je in veel winkels ziet liggen. Deze lijken misschien erg handig om je bril goed mee schoon te maken, maar ook deze doekjes kunnen houtvezels bevatten die je glazen en de coating beschadigen.

3. Voorkom temperatuurwisselingen

Plotselinge temperatuurwisselingen zijn niet al te best voor je bril en kun je dus maar beter voorkomen. Je bril schoonmaken door ‘m even onder te dompelen in je hete afwaswater of onder de hele kraan is dan ook zeker niet aan te raden. Dit is namelijk erg slecht voor de coatings van je glazen.

4. Gebruik geen agressieve stoffen

Sommige mensen willen er nog wel eens agressieve goedjes zoals aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden bijpakken tijdens het schoonmaken van een bril. Dit kan het glas ernstig beschadigen, dus doe dat dan ook vooral niet!

Extra tip

Hier schreven we al dat je het beste microvezeldoekjes kunt gebruiken om je bril mee schoon en droog te maken, maar zorg er wel voor dat deze doekjes niet in aanraking komen met wasverzachter in de wasmachine.

Hoe dan wel?

Hoe je je bril dan wel schoon moet maken? Dat lees je hier ook!

ID: 3701

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven